Perinçek: Amerika yanıtını alacak!

İzmir İl Kurultayımıza katılan Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, ABD'nin toprak bütünlüğümüzü, milli birliğimizi tehdit ettiğini belirtti

Tarih:

Vatan Partisi 11. Olağan Amiral Soner Polat İzmir İl Kurultayı, yüzlerce Vatan Partilinin katılımıyla Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde yapıldı. Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in de katıldığı Kurultay'da, İl Başkanlığı'na Dr. Rifat Mutlu yeniden seçildi.

 

Kurultay'ın açış konuşmasını yapan İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, Vatan Partisi’nin Türkiye’nin geleceğini belirlediğini vurguladı ve şöyle konuştu: “Tarihi fırsat önümüzde, yakalayacağız, ancak şunu da biliyoruz ki aşmamız gereken büyük zorluklarımız da var. Bunları aşmamız için milletimizin gücü fazlasıyla yeterli. Gerekli olan, Amerikan emperyalizmine karşı bütün milletimizle beraber mücadele etmek. Burada en büyük kaynaştırıcı güç Vatan Partisi’dir. Bizim hedefimiz üreticilerin iktidarını kuracak milli hükümeti kurmaktır.”

 

 

‘KASIM SÜLEYMANİ HEPİMİZİN ŞEHİDİ!’

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, konuşmasında öncelikle İran Devleti’ne başsağlığı diledi: “İç dinamikler, bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler bunu gösteriyor: Artık demirler, çelikler konuşuyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Bölgesi Komutanı, değerli yandaşımız, kardeşimiz Kasım Süleymani’nin ABD tarafından katledilmesi, demire demirle verilen cevaptır. Bizim şehidimiz Kasım Süleymani! Batı Asya’nın şehidi, İran’ın, Türk milletinin, bölge haklarının, insanlığın şehididir! Onu buradan saygı ve sevgiyle anıyoruz!”

 

Perinçek İran’ın ABD’ye yaptığı hain suikasta cevap vereceğini belirterek, şöyle sürdürdü: “Amerika kimdir? Bizim toprak bütünlüğümüzü, milli birliğimizi, bağımsızlığımızı ve bağımsız yaşama kararlılığımızı tehdit eden, hem içerden gladyosuyla, FETÖ’süyle içimize yuvalanan, ordumuzun, polisimizin, yargımızın içine yuvalanarak, PKK ile bizi etnik, mezhepsel bölünmelerle tehdit eden Amerika’dır. Piyonlarını üzerimize, ateşe süren Amerika’dır. Ateşe ateş ile demire demir ile cevap verdik, Amerika o cevabı almıştır. Kasım Süleymani’yi ABD başkanının terör emriyle şehit eden Amerika onun cevabını da alacaktır!”

 

 

‘TÜRK MİLLETİNDEN GÖREV İSTİYORUZ’

 

Perinçek, iç politik gelişmeleri analiz etti ve Türk milletinden görev istedi: “2014 yılına kadar Ortadoğu ve onun Türkiye’deki merkezlerine karşı mücadele gündemimizdeydi. 2014’ten sonra başka bir şey oldu. Tayyip Erdoğan’ın önderlik ettiği AKP, Devlet Bahçeli’nin önderlik ettiği MHP, CHP içinde olan ama ne yazık ki yönetiminde olmayan vatanseverler, milli güçlerle aynı gemiye bindi. Diğer tarafta da HDPKK ile yan yana gelen CHP yönetimi, İyi Parti, HDP vardı. Vatan Partisi süreci hemen kavradı. Biz Silivri duvarlarından tırnaklarımızı kazarak çıktık. Oraya FETÖ’yü gömdük! PKK dostlarının, FETÖ dostlarının, şu ya da bu ölçüde doğrudan ya da dolaylı yönettiği kuvvetlerin, yanlış siyasetler yüzünden kendi hayalleri ve beklentilerinden yanlış cepheye sürüklenenlerin bulunduğu yer, doğrudan ABD gemisidir. Biz o gemide değiliz. Şimdi önümüze bakıyoruz ki 50 yıldır söylemediklerimizi söylüyoruz. Çünkü bu 50 yılda Türkiye tarihi fırsat dönemine girmedi. Bu 50 yılda inişlerle çıkışlarla, zorluklarla mücadele ederek geldik. Şimdi demir tavına geldi. Demiri tavında döveceğiz! Vatan Partisi programıyla, stratejisiyle, doğru programıyla, çelikleşecek kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye talip. Türk milletinden yönetim görevi istiyoruz!”

 

Perinçek, ‘Tunceli’de katliam yapıldı’ diyenlerin Türk ordusuna karşı cephede olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Emperyalizm, Tunceli’de Atatürk’ün katliam yaptığını söylüyor, yani bizim çelik irademizi hedef alıyor, devlet olarak yaptırım gücümüzü hedef alıyor. Dikkat edin, bu Ermeni soykırımı yalanları olsun, Dersim yalanları olsun, tek bir noktada yoğunlaşıyor. O da Türk ordusunun, Türk devletinin kendi stratejik hedefine ulaşmasını, yaptırım gücünü kullanmasını önlemek. İstiklal Savaşı’nda da olduğu gibi Türkiye silah kullanmasın, yaptırım uygulanmasın, bölünmesi daha kolay olsun, aynı şeyi istiyorlar. Ancak bu istedikleri olmayacak. Amerika’ya diyoruz ki, atomu parçalayabilirsiniz ama Türkiye’yi parçalayamazsınız!”

 

 

‘ÖNCÜ GENÇLİK GÖREVLERE HAZIR!’

 

Kurultayda konuşma yapan Öncü Gençlik İl Başkanı Doğa Dursun, Vatan Partisi’nin büyümesinden geçen yolun, partiye güven olduğunu vurguladı: “50 yıldır bizim savrulmamızı engelleyen, bizim siyasetlerimizdir. Türkiye gemisinde birleşmek, Diyarbakır anneleriyle birleşmektir. Partimize, önderliğe güvenmeliyiz. Öncü Gençlik olarak bu kurala uyunca, okullarda, üniversitelerde nasıl büyüdüğümüzü gördük. Meydanlara on binlerce insanı topladık. Partimiz bu siyasetlerle, kendisine ve Türk milletine güvenerek iktidar olacak. Kendimize ve partimize güveniyoruz. Amiral Soner Polat bilinçlerimize demir attı, biz de iktidara demir attık. Öncü Gençlik olarak görevlere hazırız.”

 

500 delegenin katılım gösterdiği Kurultay, seçimin ardından sona erdi.