Parti heyetimizden Viyana Büyükelçisi’ne ziyaret

Viyana Büyükelçimiz Ozan Ceyhun, Avusturya Temsilciliği heyetimizi “Hoş geldiniz rahmetli babamın değerli dostları! sözleriyle karşıladı

Tarih:

     Viyana Büyükelçimiz Ozan Ceyhun, kendisini ziyaret eden Vatan Partisi Avusturya Temsilciliği heyetini “Hoş geldiniz rahmetli babamın değerli dostları!” sözleriyle karşıladı. Ziyarette Ankara – Viyana ilişkileri ile Avusturya’da yaşayan Türklerin durumu konuşuldu.

 

     Vatan Partisi Avusturya Temsilciliği, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’a yeni görevi nedeniyle destek ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Ceyhun, Vatan Partisi Avusturya Temsilcisi Yener Güneş’in başkanlığındaki 5 kişilik parti heyetini, “Rahmetli babamın üyesi olarak çeşitli görevler yaptığı partinizin heyetinin beni ziyaret etmesi ve bu ziyareti destek ziyareti olarak gerçekleştirmesi benim için çok anlamlı ve değerli. Bu ziyaretiniz için teşekkür ederim” diyerek karşıladı. Büyükelçi Ceyhun “Demirtaş Ceyhun’un oğlu olmak benim için büyük bir gurur. Keşke babam yaşıyor olabilseydi ve beni şu anda bulunduğum yerde ülkemi temsil görevimi yerine getirirken görebilseydi. Bağımsız ve güçlü Türkiye’nin “dik duran” bir diplomatının babası olarak eminim benimle gurur duyardı. Ülkemize yönelik her türlü çirkin planların uygulanmaya çalışıldığı bugünlerde, O da vatanını ve milletini seven her vatandaş gibi bizimle birlikte tavır alırdı.” ifadelerini kullandı.

 

 

     BÜYÜKELÇİ ÇALIŞMALARINI VE PROJELERİNİ ANLATTI

 

     Samimi bir ortamda geçen, bir saati aşan ziyarette, Türkiye ve Avusturya’da gündeme damgasını vuran siyasi konular ve Avusturya’da yaşayan Türk toplumunun sorunları konuşuldu. Avusturya ve Türkiye ilişkilerinin de ele alındığı ziyarette Büyükelçi Ceyhun ilk defa 1980’li yıllarda, çok genç yaşlardayken geldiği Viyana’ya ait anılarını anlattı. Büyükelçi, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve Avusturya’da yaşayan Türkler için yaptıkları çalışmaları ve projelerini paylaştı.

 

 

     DEMİRTAŞ CEYHUN’UN POSTERİ VE HÜSEYİN HAYDAR’IN ŞİİRİ

 

     Vatan Partisi Avusturya Temsilcisi Yener Güneş, Büyükelçi Ceyhun’a “15 sorun 15 çözüm” ana başlığını taşıyan Avusturya’da yaşayan Türklerin durumu, sorunları ve Vatan Partisi Avusturya Temsilciliği’nin çözüm önerilerini içeren 10 sayfalık bir rapor sundu. Demirtaş Ceyhun’un yakın arkadaşı Şair Hüseyin Haydar’ın “Onurun Adı Demirtaş Ceyhun” adlı şiirinin yer aldığı bir posterin Büyükelçi’ye hediye edilmesiyle birlikte duygulu anlar yaşandı. Ziyaretin sonunda görüşmelerin devam etmesi temennisinde bulunuldu ve hatıra fotoğrafları çekildi.

 

     Vatan Partisi heyetinin ziyaretinin ardından Viyana Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesaplarından Ozan Ceyhun’un mesajı, ziyaretten bir fotoğrafla birlikte paylaşıldı. Mesajda, “Hayırlı olsun ziyaretime gelen Vatan Partisi Heyeti’ne teşekkür ederim. Ayrıca sundukları, değerli görüşlerini topladıkları dosya ve hediye ettikleri rahmetli babam Demirtaş Ceyhun’un resmî olan ve onun ardından Hüseyin Haydar tarafından kaleme alınmış şiirin de yer aldığı poster için de yürekten teşekkür ederim.” ifadeleri yer aldı.