Parti heyetimizden Filistin Büyükelçiliğine destek ziyareti

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan ve beraberindeki Parti heyetimiz Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa'yı ziyaret etti

Tarih:

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan ve Genel Başkan Yardımcılarımız Yıldırım Koç ve Av. Nusret Senem'den oluşan heyetimiz Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa'yı ziyaret ederek, Vatan Partisi'nin ve Türk Milletinin, ABD'nin Kudüs kararının karşısında ve Filistin halkının yanında olduğunu belirttiler.

Utku Reyhan; "ABD ve İsrail bugüne kadarki BM kararlarını çiğneyerek bölgede barış ve istikrar istemediklerini bir kez daha göstermiş oldular. Bizler Kudüs'ün, Filistin'in başkenti olduğunu biliyoruz. Trump'ın kararı hükümsüzdür, şimdi başta Batı Asya devletleri olmak üzere bütün dünya bu haydutluğa karşı birleşmelidir. Bölgede her zaman terörü ve bölücülüğü destekleyen ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı birlikte hareket edilmelidir. BM Güvenlik Konseyi'nin ve Genel Kurulu'nun rafta beklettiği, Kudüs başkentli bağımsız Filistin Devleti'nin artık zamanı gelmiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından da bu yönde bir irade çıkması gerekmektedir. Bizler, Vatan Partisi olarak Filistin'in bağımsızlık mücadelesi için kadroları İsrail tarafından şehit edilmiş bir hareketiz. Sonuna kadar da Filistin'in bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Mustafa: "Hoşgeldiniz. Burası Sizin de eviniz. Duruşunuzu takip ediyor, çok iyi biliyor ve takdirle karşılıyoruz. Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Desteğinizi Halkımıza da aktaracağız. Trump‘ın cinayet niteliğindeki kararından sonra Türkiye’nin duruşu bizim için çok özeldir. ABD Başkanı uluslararası hukuku çiğnediğini gösterdi. Kudüs, İsrail işgali altındadır. Bu kararın hiçbir değeri yoktur. ABD bu kararla yalnızlaşmıştır. Haklarımız konusunda direnmeye devam edeceğiz. ABD'nin aldığı kararı tanımıyoruz. Haklarımız için sonuna kadar savaşacağız ve mücadelemiz bağımsız bir devlet oluncaya dek devam edecektir." dedi.