Parti heyetimizden Birleşik Metal-İş’e dayanışma ziyareti

İstanbul ve Tekirdağ'da Parti heyetlerimizden Birleşik Metal-İş'e destek ziyaretlerinde bulundu

Tarih:

Parti heyetimiz, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplusözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Birleşik Metal-İş Sendikasına dayanışma ziyaretinde bulundu. İstanbul Bostancı’da bulunan genel merkeze yapılan ziyarete Merkez Karar Kurulumuz üyelerinden Mehmet Akkaya, Osman Erbil ve İstanbul İl Yöneticisi Haydar Keskin katıldı. Partililerimizi, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu karşıladı. Görüşmede taraflar arasında sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Burada toplusözleşme süreciyle ilgili konuşan Serdaroğlu, arabulucunun önümüzdeki günlerde tarafları bir araya getireceğini ancak MESS tarafından açıklanan kırmızı çizgiler ve verilen tekliflerin komikliği nedeniyle burada da uzlaşma olacağını düşünmediklerini ve sürecin greve doğru gidebileceğine işaret etti. Serdaroğlu, ilk 6 aylık dönem için istedikleri 695 TL’lik zammın yüksek olmadığını, işçilerin yoksulluk sınırının altında ücret aldığını, yüzde 11 civarında büyüdüğü söylenen Türkiye ekonomisinden paylarına düşeni istediklerini söyledi.

 

MKK Üyemiz Mehmet Akkaya da konuşmasında MESS Grup Toplusözleşmesi’nin Türk-İş’in imzaladığı kamudaki çerçeve sözleşmesinden sonra Türkiye’nin en büyük grup toplusözleşmelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Bu sözleşmenin sadece Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyelerini değil tüm işçi sınıfını ilgilendirdiğine işaret eden Akkaya, şunları söyledi: “Burada ikinci önemli mesele ise işverenin dayatmaları olan ve tüm işçi sınıfının etkileyebilecek kadar emsal oluşturacak olumsuz şeylerdir. Bunlar; denkleştirme süresi, deneme süresi ve telafi süresinin uzatılması, ikramiyelerin performansa bağlanması gibi uygulamalardır.

 

Esnek çalışmanın yayılmasında bir sıçrama yapmayı amaçlayan olumsuz girişimlerdir. Vatan Partisi olarak sendikalarımızın ve işçilerimizin yanındayız.”

 

 

‘Kasırga geliyor’

 

Tekirdağ Çorlu’da da Parti heyetimiz, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Trakya Şubesi’ni ziyaret etti. Görüşmede Tekirdağ İl Başkan Yardımcımız Hasan Hayri Çaktı, Çorlu İlçe Başkanımız Songül Çelik ve İlçe Sekreterimiz Zeki Tarakcı’dan oluşan parti heyetimiz, “Vatan Partisi, metal işçisinin yanındadır” mesajı verdi. Birleşik Metal-İş Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür etti. Süreci aktaran Vatansever, “MESS grevlerin ertelenmesine güveniyor ama bize direnmekten başka seçenek bırakmıyorlar. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi. Vatansever, “Metal fırtına mı geliyor” sorumuza karşılık, “Yaşanacaklar metal fırtınanın bile ötesinde. Kasırga geliyor” yanıtını verdi.