Parti Heyetimiz Suriye'deki Temaslarını Sürdürüyor

Suriyeli bakan: Ortak çıkarlarımız var

Tarih:

Parti heyetimizin Suriye temasları sürüyor. Enformasyon Bakanı Al Zoubi siyasal islamın iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdiğini söyledi. Laikliği savunan Zoubi Müslüman Kardeşler’in devlet yönetebilecek akıldanyoksun olduğunu vurguladı.

 

Suriye devlet yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak üzere Şam’da bulunan Parti heyetimiz, Suriye Enformasyon Bakanı Al Zoubi ve Sanayi Bakanı Eddin Touma ile görüştü. Enformasyon Bakanı Al Zoubi tarafından karşılanan heyet, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkileri ele aldı.

 

Al Zoubi, Türkiye ve Suriye arasında tarihe dayanan ilişkiler olduğunun altını çizerken, “Siyasal İslam, ülkelerimiz arasındaki ilişkiye ve ülkelerimize zarar verdi. Son 100 yıldan beri, bölgemizde laiklik açısından örnek ülkelerimize sokulmaya çalışılan siyasal İslam, gerçek İslam anlayışına da zarar verdi” ifadelerini kullandı.

 

‘SIFIR DEĞİL SIRF SORUN’

 

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarını eleştiren Zoubi, “Sıfır sorun diyerek geldiler, sırf sorun yarattılar. AKP ilk başlarda, Suriye’ye karşı olumlu bir politika izlese de sonrasında iki ülke arasında ki ilişkilere zarar verdi” değerlendirmesinde bulundu.

 

Al Zoubi, “Müslüman Kardeşler ideolojisine dayananların hükümet olsalar dahi, devlet aklından yoksun olmalarından dolayı, devlet yönetemediklerine Mısır ve Tunus’ta şahit olduk. Bu ideoloji, partilerinin çıkarları adına laikliği ve devleti hedef aldı” değerlendirmesinde bulundu.

 

‘LAİKLİK ÇİMENTODUR’

 

Genel Başkan Yardımcıöoz emekli Tümgeneral Beyazit Karataş da laikliğin Türkiye ve Suriye’nin çimentosu olduğuna vurgu yaparken, Vatan Partisi’nin hedefinin iki ülke arasında ki iliş- kileri tekrar kurmak olduğunu belirtti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Soner Polat ise, Suriye ve Türkiye’yi hedef alan etnik ve mezhepsel bölücülüğe dikkat çekti. “Obama, PKK’yı kara güçleri olarak tanımladı. Aynı olgu PYD içinde geçerli. Türkiye ve Suriye’yi tehdit eden ABD güdümündeki kuvvetlerdir” ifadelerini kullanan Polat, Davutoğlu değişikliğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar kurulması bakımından olumlu olduğunu vurguladı.