Parti heyetimiz Irak Büyükelçisi Hasan El-Cenabi'yi ziyaret etti

Heyetimiz, Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın El-Cenabi’yi ziyaret ederek, ABD’nin saldırısı sonucu şehit olan Irak askerleri için başsağlığı diledi

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür, Genel Sekreter Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Büro Üyesi Yusuf Tunçer’den oluşan Parti heyeti, Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Hasan el-Cenabi’yi Büyükelçilikte ziyaret ederek, ABD’nin saldırısı sonucu şehit olan Irak askerleri için Parti adına başsağlığı diledi.

 

Ziyaret sırasında, Büyükelçilikte açılan taziye defterini de imzalayan Reyhan deftere “ABD emperyalizmi tarafından şehit edilen el-Mühendisi başta olmak üzere, alçak saldırıda şehit olan bütün askerleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Onlar yalnızca Irak’ın değil, başta Türkiye olmak üzere bütün mazlum milletlerin şehitleridir. Irak Meclisi’nin aldığı karar, ABD askerlerinin bölgeden ayrılması için tarihi önemdedir. Bölge ülkelerinin birliği emperyalizmi yenecektir. Yaşasın Türkiye, Irak, İran, Suriye’nin birliği! Kahrolsun ABD emperyalizmi! Şehitler ölmez!” yazdı.

 

Irak Büyükelçisi Sayın Hasan el-Cenabi de konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ABD’nin saldırısı hem Irak’ın egemenlik ve güvenliğini, hem de uluslararası hukuku ihlal anlamına geliyor. Siyasi suikastlere kesinlikle karşıyız. ABD, Irak’la yaptığı kara ve hava anlaşması çerçevesinde Irak’ta kalıyordu. Bu suikastle, ABD yaptığımız bu anlaşmanın çerçevesi dışına çıkmıştır. Irak topraklarında bu tür saldırılara kesinlikle karşıyız” dedi.