Parti heyetimiz Devrim Muhafızlarını ziyaret etti

ABD’nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan etmesinin ardından Parti heyetimiz İran'a gitti

Tarih:

Vatan Partisi heyeti, Washington yönetiminin İran’ı hedef alan yeni yaptırım kararlarının ardından İran’a gitti.

 

İran’ın başkenti Tahran’da çeşitli temaslarda bulunan Vatan partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tugay Şen başkanlığındaki heyet, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Seferberlik gücü yönetcileri ve Dışişleri bakanlığı yetkilileri ile biraya geldi.

 

Başkent Tahran’daki ziyaretin ilk durağı İran Devrim Muhafızlarına bağlı Gönüllü Seferberlik Güçleri Araştırmalar merkezi oldu.

 

Gönüllü Seferberlik Güçleri Araştırmalar merkezi başkanı Hamid Behrami’nin evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İran Devrim Muhafızları Ordusunu hedef alan yeni Amerikan yaptırımları, bölgesel gelişmeler ve kurumlar arası ortak akademik ve kültürel çalışmalar ele alındı.

 

Emperyalizme karşı ortak mücadele kararlılığının vurgulandığı görüşmede konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tugay Şen, Vatan Partisi’nin ABD’nin tek taraflı aldığı kararların karşısında İran halkı ve devleti ile omuz omuza olduklarını vurguladı.

 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Hamid Behrami, Vatan Partisi’nin mazlum milletler dünyası için yaptığı önemli çalışmaları takip ve taktir ettiklerini belirterek “tarihte olduğu gibi yine mazlum milletler el ele vererek emperyalizmi birlikte yeneceğiz” dedi.

 

Vatan Partisi yöneticilerinin Tahran’daki ikinci durağı İran Dışişleri Bakanlığı oldu.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye masası yöneticisi Beşiri Musevi tarafından karşılandı.

 

İran Dışişleri bakanlığında gerçekleşen toplantıda, İran ve Türkiye ilişkileri bölgesel gelişmeler ele alındı.

 

Görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin başta terörle mücade olmak üzere ekonomik kalkınma ve bölgesel sorunların çözümünde oldukça önemli olduğu vurgulandı.