Parti Heyetimiz Çin'de Temaslarını Sürdürüyor

ÇKP’li Yiming: Din kisvesiyle terör yapılamaz

Tarih:

Çin’in iktidar partisi ÇKP’nin (Çin Komünist Partisi) davetlisi olarak Çin’e giden Doğu Perinçek başkanlığındaki Parti heyetimiz, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Urumçi kentindeki temaslarına başladı. ÇKP Merkez Komitesi üyesi Chao Weidong, Batı Asya Masası Başkan Yardımcısı Guo Yamin ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi (SUÖB) Dış İlişkiler Sorumlusu Ma Jin tarafından havaalanında karşılanan Parti heyetimiz, ÇKP SUÖB Daimi Komitesi üyesi Xiokaiti Yiming başkanlığındaki altı kişilik Çinli heyetle resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Vatan Partisi’ni Sincan’da ağırlamaktan şeref duyduklarını belirten Yiming, “Sincan’da kötü şeyler oluyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Sincan’da tüm milliyetler ve dini gruplar barış ve birlik içindedir. Yasalar çerçevesinde yürütülen tüm faaliyetler özgürdür. Ancak yasa dışı faaliyetlere ise dini dahi olsa göz yummuyoruz. Din kisvesi altında terör faaliyeti yapılamaz” dedi.

 

“Çin ve Türkiye’nin geleceği ortaktır” ifadesini kullanan Doğu Perinçek ise “Türkiye bölünürse Çin de bölünür. Çin bölünürse Türkiye de bölünür. Sizi ve verdiğiniz mücadeleyi çok iyi anlıyoruz. Göreceksiniz, Türkiye de yakın zamanda Asya’daki yerini alacaktır” dedi. İkinci gün ÇKP heyetiyle Karız Kanalları’nı gezen Parti heyetimiz, Turfan’da onurlarına verilen yemeğin ardından Yar köyünde bir ailenin misafiri oldu. Çinli yetkililer, ÇKP kadrolarının her yıl üçte birinin köylere yerleştiğini söyleyerek, köylerin ve köylülerin refah düzeyinin artmasının bir hükümet politikası olduğunu belirttiler. 

 

Köy Muhtarı Osman Can, “Hükümetin verdiği bütçelerle evlerimizi yeniledik. Bizim köyümüzde 427 hane var. Yeni evlerimiz ve üretim yapabilecek topraklarımız var. Camilerimiz de var” dedi.