"Oylarınız Yine Boşa Gitmesin"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İzmir mitingimizde konuştu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek İzmir’deydi. Bornova’da yoğun yağmur ve rüzgar şartlarında toplanan binlerce kişiye hitap eden Perinçek, ‘Dört partiye verdiğiniz oylar boşa gitti! Oylarınız yine boşa gitmesin’ diye seslendi.

 

Seçim çalışmalarımız kapsamında ilk mitingimizi İzmir’de gerçekleştirdik. Opera sanatçısı Altuğ Dilmaç’ın sunumu ve İzmir milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleşen miting İzmir’i ayağa kaldırdı.

 

Şiddetli yağış ve sert rüzgarın estiği hava şartlarında şemsiyelerini açarak Perinçek’i dinleyen İzmirliler, zaman zaman konuşmayı slogan ve alkışlarla kestiler.

 

HDP OYLARI MERMİ OLDU

 

Perinçek, coşkuyla dinlenilen konuşmasına, “İzmir’in başı dik gururlu insanları!” diye başladı ve “Türkiye büyük bir karara doğru gidiyor. Türkiye bir yere geldi. Doğum günlerine giriyoruz. Doğum süresi olan 9 aya girmiştir. Biz İzmir’den bir dayanak yaratıyoruz: Vatanımızı buradan kurtaracağız” diye seslendi.

 

Perinçek’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

 

“1 Kasım’da anlamlı olan bir tek oy var; Vatan Partisi. Diğer oylar boşa gidiyor. Çöpe gitti o oylar çöpe! 7 Haziran’da HDP’ye PKK’ya verilen oylar çöpe gitti. O oylar mermi oldu mayın oldu, kurşun oldu. Yurdumuzun altına döşendi. Ve 7 Haziran’da meclise terör örgütünü aldılar, meclisin altına, Türkiye’nin altına mayın döşedi. Ve şimdi Türkiye o çıkmazda debeleniyor! Meclis, sistem debeleniyor. Çırpınıyorlar, çıkmazdalar.”

 

KEMAL DERVİŞ EKONOMİSİ NEREDE

 

“Ekonomileri çöktü. Hani bizde dünyadan dayatılan, Kemal Derviş ekonomisi, borçlanma ekonomisi, sıcak para diktatörlüğü, Türkiye artık o ekonomi ile bir yere gidemedi. Deniz bitti, borçlanma ekonomisin sonuna geldik. Borç alamıyorlar. Kimse 251 milyar dolar harcayıp bir sene içinde ödeme mecburiyeti olanlara borç vermez. Meclise giren, o çöpe atılan oylarla giren partilere bakın, ekonomileri aynı: Kemal Derviş ekonomisi. Dışarıdan borç alacaksın, Söke Adıyaman, Muş ovaların boş yatacak. Borçlanarak pamuk alıyorsun. O devir bitti!”

 

BİZİ BÖLECEK ADAM ANASINDAN DOĞMADI

 

“Batı merkezlerine Türkiye’yi böleceğiz dediler. ABD’ye ‘Türk Milletini anayasadan sileceğiz’ diye söz verdiler. Türk Milletini anayasadan silebilirler mi? Türk milletin anayasadan silecek adam anasının karnından doğmadı. Türk milletine karşı çıkıp ‘anayasadan sileceğiz’ diyen o 3 parti -MHP’yi dışarıda tutuyoruz-, Türk milletine bunu kabul ettiremez. Türk Milleti bunu kabul etmez.

 

Diyorlar ki Amerika, Güneydoğu’yu, özerk yapacaksın, orada ayrı bir devlet olacak, Kuzey Irak, Suriye’nin Kuzeyi ile birleşecek ayrı bir devlet olacak. Bunları yapabilecek anasının karnından doğmadı. Hiç kimse Türkiye’yi bölemez. Burada da bir çıkmazdalar.”

 

24 TEMMUZ VATAN PARTİSİ PROGRAMIDIR

 

“Türkiye büyük bir kararın eşiğindedir. Türkiye 1 Kasım’da büyük bir karara gidiyor.

 

Birincisi, bu vatan bütünleşecek! İkincisi, borçlanma ekonomisinde çırpınmaktan vazgeçecek, üretim ekonomisi olacak. Herkes çalışacak, herkes üretecek, adilce çalışacak. Bu Vatan Partisi programıdır. Türkiye Vatan Partisi programının eşiğine gelmiştir.

 

24 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesi bölücü terör örgütüne karşı başladı. Ordular harekatı başladı. Türk silahlı Kuvvetleri terörü ancak silahla yerle bir edilebilir. Vatan Partisi programını uyguluyorlar. TSK, Türk polisi ve korucularımız PKK’nın belini kırıyor. Hakkari’de Yüksekova’da PKK’nın belini kırıyor. Türk Hava Kuvvetleri hiçbir ülkenin hava kuvvetlerinin yapamadığı büyük işler yapıyor. O Kandil’deki PKK inlerini bombalıyor.

 

Onlar çıkmazda, Türkiye çıkmazda değil. Çünkü Türkiye’nin Vatan Partisi var. Vatan Partisi devletin, hükümetin yapamadığı işleri yapmaya başlamıştır. Vatan Partisi daha meclise girmeden, daha hükümet olmadan devletin ve hükümetin yapamadığı işleri yapmaya başladı. 

 

En son örneği Batı’nın Türkiye’ye yönelik ‘Sen Ermeni soykırımı yaptın, diz çökeceksin, ülkenizi böleceğiz’ dayatmasıdır. Bu dayatmayı Vatan Partisi önderliğinde, 10 yıllık çetin bir mücadele sonucunda, AİHM’de çift dikişli, perçinli bir zaferle yerle bir ettik.”