"Operasyonları Destekliyoruz"

Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Okuyan, TSK operasyonlarını değerlendirdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Okuyan, TSK’nın son dönemde eylemlerini artıran PKK’ya yönelik operasyonlarını desteklediklerini söyledi. “Elinde silah olan, devletine isyan etmiş herkesin ve her şeyin hukuksal çerçevede gereği mutlaka yerine getirilmelidir” diyen Okuyan “Dünyada bütün devletler, yönetim, rejim fark etmez kendi askerine, polisine kurşun sıkılırsa bunun gereğini yapar” ifadelerini kullandı.

 

Okuyan, İzmir İl Başkanlığımızın düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’de yaşanan siyasi ve askeri gelişmeleri değerlendirdi.

 

PKK’nın terör eylemlerine dikkat çeken Okuyan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarının sonuna kadar arkasında olduklarını ve desteklediklerini kaydetti. HDP’nin PKK ile yakın ilişkisinin bulunduğunu belirten Okuyan, “Selahattin Demirtaş, operasyonlar sonrası kuyruğu sıkışınca AB ülkeleri, ABD ve NATO’dan yardım istiyor. Oraya gidiyor çünkü, onların taşeronu. Elinde silah olan, devletine isyan etmiş olan herkesin ve her şeyin hukuksal çerçevede gereği mutlaka yerine getirilmelidir. Dünyada bütün devletler, yönetim, rejim fark etmez kendi askerine, polisine kurşun sıkılırsa bunun gereğini yapar” dedi.

 

‘KOALİSYON ÇIKSA DA HAYIRLI OLMAZ’

 

AKP ve CHP arasındaki görüşmelere vurgu yapan Okuyan, koalisyon hükümetlerinde bakanlık yaptığını hatırlatarak “Türkiye’de 2 parti arasında koalisyon kurma çalışmaları diye 23 Nisan çocuklarının müsameresi gibi oyun oynanıyor. Buradan koalisyon falan çıkmaz, çıksa da memlekete hayrı olmaz” şeklinde konuştu.