Öncü Kadınlardan operasyona destek: Mehmetçiğimizin yanındayız

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Vatan Partisi Öncü Kadın yöneticileri Ankara’da buluştu

Tarih:

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen Vatan Partisi Öncü Kadın yöneticileri, Fırat’ın doğusunda yönelik harekâta hazırlanan askerlerimize ‘Mehmetçiğin yanındayız’ diyerek destek verdi

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusundaki terör örgütleri PYD/PKK’ya karşı yapmayı planladığı harekâta Vatan Partisi Öncü Kadın’dan destek geldi. Hatay’dan İzmir’e, Bursa’dan Denizli’ye, İstanbul’dan Aydın’a yurdun dört bir yanından Ankara’ya gelen Öncü Kadın yöneticileri Mehmetçiğin yanında olduklarını bildirdi. Mehmetçiğin gözünü kırpmadan Türkiye’nin birliği için savaştığını hatırlatan Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül şunları söyledi: “Vatan Partisi Öncü Kadınlar ülkemizin içinde bulunduğu bu savaş koşullarında her zaman Mehmetçiğin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Biz Türk kadınları olarak askerimizi desteğimizi sunmaya hazırız. Onlar bizlerin, çocuklarımızın, geleceğimizin ve ülkemizin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan kendilerini feda ediyor. Canları pahasına ülkemizin bölünmez bütünlüğü için savaşan Mehmetçiğimiz için biz de kendimizi feda etmeye hazırız. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtının nasıl yanında yer aldıysak şimdi de Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonda yine Mehmetçiğimize desteğimiz tamdır.”

 

Vatan Partisi Öncü Kadın üyesi Atiye Döner de Hataylı biri olarak Suriye’deki savaşı daha yakından hissettiğini vurguladı. Döner, şöyle konuştu: “Hatay, Suriye ile komşu. Yakınımızda bir savaş var. Bizim askerimiz de hem kendi vatanı hem de Suriye’nin toprak bütünlüğü için orada terör örgütlerine karşı bir mücadele yürütüyor. Savaşı daha yakından hisseden bir insan olarak Mehmetçiğimizin arkasındayım. Suriye’nin birliği demek Türkiye’nin birliği demektir. İşte bu yüzden askerimizin yanında olmak, onlara destek vermek zorundayız.”

 

 

'YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ'

 

Öncü Kadın yöneticileri ve üyeleri dün 31 Mart yerel seçimleri için eğitim çalışmaları da düzenledi.

 

Seçimlere gümbür gümbür hazırlanan Vatan Partisi’nde Öncü Kadın yine en ön saflarda yer alacak. Parlamentoda kadın sayısının az olmasını eleştiren Öncü Kadınlar, Türkiye’nin dört bir yanından adaylar çıkararak topluma öncülük edeceklerini ilan etti. Konuyla ilgili toplantıda konuşan Pınar Gül şu ifadeleri kullandı: “Biz Öncü Kadınlar bugün burada önder olma eğitimi yapıyoruz. İlçe ve illerde aday olacağız. Çünkü topluma bir duruş göstermek istiyoruz. Gerçekten bağımsızlığını, Cumhuriyeti önemseyen kadının toplumun önünde siyaset yapması, kendilerini öne çıkartmasını önemli buluyoruz. Vatan Partili Öncü Kadınlar hazırlıklarını bitiriyor. Hızla ilimizde, ilçelerimizde aday olarak siyaset sahnesine çıkacağız.”

 

 

TEK KADIN ADAY ADAYI

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli Şube Başkanı ve Vatan Partisi Nazilli Belediye Başkan Aday Adayı Afet Heuschele de diğer partilerin şu ana kadar açıkladığı isimlerle birlikte tek kadın aday adayı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Nazilli’de hatta Aydın’da şu ana kadar açıklanan isimler arasında tek kadın aday adayı benim. Bu da partimizin kadına verdiği önemi bir kere daha gözler önüne seriyor. Kadınların siyasetin içinde, parlamentoda sayılarının fazla olması gerekiyor. Ancak kadınlara Atatürk devrimleriyle kazanılan seçme ve seçilme hakkı yeterince kullandırılmıyor. İşte Vatan Partisi’nde bu yok. Kadınlar ön saflarda. Vatan Partisi her zaman, her seçimde kadın adaylara öncelik vermiştir. En son 150 kadın milletvekili adayı ile seçimlere girdi. Bu seçimlerde de kadınlar yine bir adım önde olacaktır.”

 

 

‘TAM BAĞIMSIZLIK’

 

Toplantıya İstanbul’dan katılan Nurcan Karadağ da kadınlara büyük görevler düştüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Yerel seçimlerde amacımız kitlenin, toplumuzun önüne kadınları çıkartmak ve partimizin oylarını yükseltmektir. Birlikte yerel seçimlerde aday olan kadın arkadaşlarımızı destekleyeceğiz, halkımıza partimizin programlarını anlatacağız. Biz kadınlar siyasette, partilerde etkin roller alarak, erkeklerle omuz omuza mücadele vererek Türkiye’yi tam bağımsız ülke haline getireceğiz.”