Öncü Kadın yeni mücadele dönemine hazır

Vatan Partisi Öncü Kadın 10. Olağan Genel Kurultayını topladı.

Tarih:

Türkiye’nin Öncü Kadınları dün yurdun dört bir yanından Ankara’ya akın etti. Hiçbir koşul gözetmeden her durumda görevler üstlenen Vatan Partisi Öncü Kadınları yeni yönetimini belirlemek için Ankara’daki Anemon Otel’de 10. Olağan Genel Kurultay’da bir araya geldi.


Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan, Yaşar Okuyan, İnci Özdil, Ertan Acır, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Ercan Enç, Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Berkan Özer ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Derya Beştepe de katıldı. Öncü Kadınlar kurultay boyunca sık sık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Yaşasın Vatan Partisi” ve “Vatan sana canım feda” sloganları attı.

 


TARİHİMİZDEN BESLENİYORUZ


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurultayda açılış konuşmasını Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül yaptı. “Biz öncülüğümüzü şanlı tarihimizden beslenerek alıyoruz” diyen Gül şunları söyledi:


“Biz Öncü Kadınlar öyle bir güneş parlattık ki yürekleri titrettik. İşte İlker Yücel titremiş yüreğin sonucunda şu anda tutuk evinde. Güneşi karartabilirler mi? İlker’i içeride tutabilirler mi? Güneşimizi her zaman ayakta tutacağız. Çünkü biz her düşen helikopterle içimiz yanarken, tutuk evine giden İlker’imizle heyecanlanırken acılarımız katlanırken yine de öncüyüz. Biz bir taşı yerinden kaldırıp Türkiye için uygundur diye yerleştirmeyi bilenleriz. Vatan sana canım feda diyenleriz. Vatanı savunmada, milleti birleştirmede öncüyüz. Biz öncü kadınlarız. Biz öncülüğümüzü şanlı tarihimizden beslenerek alıyoruz. Şanlı Kurtuluş Savaşı’nda o mermilerin önüne atlayan Fatma Seherler, Dört desti Makbuleler gibi, Yarbay Songül Yakut gibi. Biz kadınlar hiç durmadan mücadele ederiz. Kurtuluş savaşımızın öncülerinden bahsettik ancak cumhuriyetimizin yetiştirdiklerinden az bahsetmişiz. İşte Muazzez İlmiye Çığ, İnci Özdil, İdil Biret, Tülin Oygür bu kadınlar bizim öncülerimiz. Bu kadınlar cumhuriyetin verimli topraklarından yetişip bizim mücadelemizi bilimle, sanatla aydınlatan kadınlar. 10 yıllık bir geçmişimiz var. Biz 10 yıldır öncü kadın olarak örgütlenme çalışmaları yapıyoruz. Biz bir ekip çalışması yaptık. Birbirimize kenetlendik. Gelenek yarattık partimizde. Vatan Partisi’ne güveniyoruz, kendimize güveniyoruz. Yaşasın öncü kadınlar.”

 


DEVRİM TAŞLARINI DÖŞEYEN TEK PARTİ


Gül’ün konuşmasının ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür seçildi. Divan Başkanı Oygür konuşmasında şöyle dedi:


“Türkiye için programını milli demokrat devrime dayandırmış tek partiyiz. Türk devriminin partisi. Devrimi halk yapar ancak öncüleri de onun taşlarını döşer. Vatan Partisi devrimin taşlarını döşeyen partidir. İşte bu yüzden öncülük ifadesini anamızın ak sütü gibi taşıyoruz. Biz Türk devriminin öncüleriyiz. Öncü kadınlar olarak her yerde kadınlarımızı örgütlüyoruz.”

 


İLERLEYECEĞİZ


Türk kadının tarihindeki kimliğini ortaya koyan tek örgütün öncü kadın olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan da şunları belirtti:


“Sizler Vatan Partisi’nin ve Türk kadının öncülerisiniz. Öncü kadınlar sadece son 200 yıldan bu yana dünya halklarının, emperyalizmin, sömürünün ve insanlık dışı uygulamaların çizmesinden kurtulması için verdiğimiz mücadelenin güncellenmiş örgütü değil aynı zamanda uzun yüz yıllar unutulmuş olan Türk kadınının tarihteki yapıcı kimliğini yeniden ortaya koyan bir örgüttür. İlk devleti ilk ocak başında kuranların Türk kadını olduğunu biliriz. İşte bu yüzden 80 milyon vatandaşımızı da davamıza katarak devam edeceğiz. Devrimci olmayanlar maalesef çürümeye dönüşebilirler. Devrimciliği 10 yıldır öncü kadınlar olarak sizler ayakta tuttunuz.”

 


FETÖ FAYDALANIR


Konuşmasında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’in tutuklanmasına da değinen Korkmazcan, “İlker Yücel’ler diz çöktürülemez. Demek ki doğru yolda ilerliyoruz. Bu parti Ergenekon sürecinden geldi. İlker’i tutuklamak demek mazlumluk rolü oynamaya çalışan FETÖ’ye yarıyor. Onlar ülkede hukuk ortadan kalktı diyorlar. İşte sizin bu yaptığınız da onların işine geliyor. Buradan uyarıyoruz, FETÖ’ye karşı mücadelede dik durun” dedi. Salondaki delegeler Korkmazcan’ın bu konuşmasının ardından “Aydınlık susturulamaz” sloganları attı. Öte yandan öncü kadın delegeleri kurultayda İlker Yücel’in serbest bırakılması için gerekli olan 100 bin liranın toparlanmasına da katkı sundular.


Konuşmaların ardından kurultayda faaliyet raporları ve mali raporlar delegelerin oylarına sunularak aklandı. Kurultayda daha sonra delegeler yeni başkan ve yeni yönetim kurulunu belirlemek üzere sandık başına gitti.

 


PINAR GÜL YENİDEN GENEL BAŞKAN


Kurultay sonrasında mevcut başkan Pınar Gül yeniden Genel Başkanlığa seçilirken, genel sekreter ise Gürsel Karataş oldu. 15 asil ve 4 yedek üyeden olaşan Genel Yönetim Kurulu’nda emekli albay, polis memuru, avukat, mali müşavir, öğretmen gibi dikkat çeken meslek kesimlerinden kadınlar yer aldı. Genel Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler ise şu şekilde: Deniz Seyici, Zehra Genişel, Aycan Bodur, Gönül Gürkan, Dilek Aktaş, Esra Ispararlı, Emine Çoşkun,Nilgün Bitlisli, Nesrin Kılıçay, Ayşe Nilgün Metingü, Ayşe Çobanoğlu, Serap Erman, Zeynep Ses, Tüzin Tüfekçi, Özlem Etçi, Jülide Keskin, Halime Tosun.

1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9