Öncü Kadın, çocukları HDP/PKK tarafından kaçırılan Diyarbakırlı anaların yanında

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı başkanlığındaki heyet, çocukları için nöbet tutan anneleri ziyaret etti

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı başkanlığındaki bir heyet Diyarbakır'a giderek HDP il binasının önünde çocukları için nöbet tutan anneleri ziyaret etti.

 

Meltem Ayvalı burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Hacire annenin ve bugün burada oturma eylemi yapan annelerimizin sesi tüm Türkiye'nin sesi oldu. Onlar bir ışık oldular. Vatanları ve evlatları için mücadele eden cesur kadınlar onlar. Biz de tüm Türkiye'den kadınların selamını onlara getirdik. Onlara sonuna kadar destek olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için mücadele ediyorlar. Artık onların evlatları Türkiye'nin evlatlarıdır. Kendileri de artık tüm Türkiye'nin anneleri olmuşlardır. Bazılarının yüreği Selahattin Demirtaş'la çarpabilir, bizim kalbimiz onlarla çarpıyor."

Öncü Kadın heyeti daha sonra annelerle sohbet etti. HDP'li bir grup kadının binadan çıkarak annelere yönelik "Bunlar Vatan Partili, uzaklaştırın bunları" diye bağırması üzerine anneler "Siz Vatan Partisi'ne kurban olun" yanıtı verdi. Ayvalı da tüm kadın örgütlerini, siyasi partileri HDP önündeki annelere destek vermeye davet etti.

Acılı anneler sohbet sırasında HDP'li yöneticilerin lüks içinde yaşadığını, kendi çocuklarını koleje gönderdiklerini, fakirleri polisin önüne sürdüklerini anlattı. 10 yaşındaki çocukların dağa götürüldüğünü aktaran acılı aileler, HDP'nin 10 yaşındaki çocukar için bile kendi iradesiyle geldiği yalanını söylediğini bildirdi.