Öncü Gençlik, Rusya'daki Gençlik Festivalinde

Rusya’da düzenlenen 19. Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali olimpiyat şehri Soçi’de başladı.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Rusya Gençlik Bakanlığına bağlı Rusya Ulusal Gençlik Meclisi ve Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nin gençlik oluşumu Leninist Komsomol ortaklığıyla düzenlenen buluşmaya 150 ülkeden 40 bini aşkın genç temsilci katılıyor.

 


AÇILIŞI PUTİN YAPTI


Festivalin açılış konuşmasını Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Olimpik Salonda katılımcılara seslenen ve 70 yıl önce ilk gençlik festivalinin düzenlendiğini belirten Rus lider, “O zaman da sizler gibi gençlerin hayal gücü ve gençlerin dünyayı adaletsizlikten ve savaştan kurtaracağına dair inanç vardı” dedi.

 


PUTİN: BİRLEŞMEZSEK BÖLÜNÜRÜZ


Putin şöyle devam etti:


“Dünyanın herhangi bir merkezinde kalabilmemiz için elimizdekileri korumamız gerek. Her şeyi ulusal bölümlere bölmememiz ve geçmişe bakmamamız gerek. Bunların aksine geleceğe bakıp ortak bir gelecek kurmamız ve bu yoldan birlikte yürümemiz gerek. Eğer bunu yapmazsak, küçük ve ileride anlamını yitirecek birliklere bölünürüz.”

 


TÜRKİYE’Yİ VATAN PARTİSİ TEMSİL EDİYOR


Tarihteki en büyük gençlik festivali olan etkinlikte Türkiye’yi ise Rusya Ulusal Gençlik Meclisi’nin davetiyle Vatan Partisi Öncü Gençlik temsil ediyor.


Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, MYK üyesi Elif İlhamoğlu, GYK üyesi Hakkı Erman Ergincan ve Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Deniz Bozkır’dan oluşan Vatan Partisi heyeti ilk iki günde çok sayıda temas kurdu.

 


“SAVAŞAN TÜRKİYE’NİN SELAMINI ve MESAJINI TAŞIYORUZ”


Festivalde çok sayıda ülkeden çok sayıda genç temsilciyle bağ kurduklarını belirten Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, “Buluşmanın Batı Asya’da birliğin yükseldiği ve Amerikancılığın yenildiği zamana denk gelmesi çok anlamlı. Amerikan emperyalizmiyle savaşan Türkiye’nin mesajını ve selamımı tanıştığımız bütün temsilcilere iletiyoruz. Türkiye ve Batı Asya ülkeleri hakkındaki eksik ve hatalı görüşleri gençlik samimiyetiyle düzeltiyoruz.” dedi.

 


MEHMET PERİNÇEK KONFERANS VERECEK


Türkiye’den başka katılımcıların da bulunduğu ve “Emperyalizme karşı Dayanışma ve Sosyal Adalet” sloganıyla düzenlenen etkinlik çok sayıda Komünist parti ve Arap direniş örgütü tarafından da destekleniyor.


Etkinlik 1 hafta boyunca tartışmalar, sunumlar, tanıtımlar ve çeşitli kültür sanat faaliyetleriyle sürecek. Soçide üçüncü gün Türkiye’den Akademisyen Mehmet Perinçek konferans verecek.