Öncü Gençlik Özay Gökçe İl Başkanları Toplantısı tamamlandı

“Mutlu ve erdemli gençlik yaratacağız”

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Öncü Gençlik, İl Başkanları Toplantısı ile yeni dönem hazırlandı. Öncü Gençlik, Vatan Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yeni dönem örgütlenme stratejisini ve hedeflerini belirledi, üniversitelerde “Ufuk Harekatını” başlattı.

 

 Toplantıya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı.

 

 
“AMERİKA’YI BOZGUNA UĞRATAN MÜCADELENİN GENÇLİĞİSİNİZ”


 Toplantıda konuşan gençleri dinleyen Perinçek, toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Rusya’nın, Türkiye’nin ve Suriye’nin Atlantik sistemine karşı verdiği mücadeleye değinen Perinçek “Biz bugün Türkiye olarak emperyalizme karşı silahla mücadele eden, emperyalizmin FETÖ’süne karşı ve PKK’sına karşı onun üzerimize sürdüğü kuvvetlere karşı silahla mücadele eden ve Amerika’nın bölgemizdeki kuvvetlerini d e hem Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde hem de Karabağ’da, Kafkaslarda bozguna uğratan bir mücadelenin ülkesiyiz. Siz de onun gençliğisiniz.” ifadelerinde bulundu.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEKSİNİZ”


 Yaptığı konuşmada, gençliğin devrimlerdeki rolüne, Öncü Gençlik’in Türkiye’yi yönetmeye hazır olması gerektiğine değinen Doğu Perinçek, “Gençlik hep Türkiye’nin devrim tarihinde ateşleyici, öne atılan, ilk başlayan, harekete geçiren güç olarak. Bugün de aynı Türkiye’nin yaşadığı tecrübenin aynen tekrar edeceğini göreceğiz. Zaten sizin gençlik içinde büyümeniz, güçlenmen iz ve kendinizi rakipsiz ilan etmeniz de bunun bir işareti oluyor, bunun bir habercisi oluyor. Bunun için değerli arkadaşlar, hepimiz bizler Vatan Partisi olarak tecrübeli kadrolarıyla ve siz genç kadrolarıyla tarihin bize yüklediği sorumluluk ve görevlere hazır olmak durumundayız. Zaten siz hazırsınız. Bunu görüyoruz ve sizinle hiç abartmadan söylüyorum sizinle onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz ve gece yatağa yattığımız zaman rahat uyuyoruz. Diyoruz ki evet Türkiye’nin geleceğine biz 40 yılını en az emanet edebileceğimiz, sigortaladığımız kadrolar yetişti. Bu parti o kadroları yarattı. Onun için sizler Türkiye’nin önündeki 40 yılı yönetecek arkadaşlarsınız. Önümüzde bizim başarılar var, devrimci başarılar var. Üreticilerin milli hükümetini bu parti önderlik edecek, kuracak. Orada da siz ateşleyici güç olacaksınız, ülkeyi yöneteceksiniz, hükümet olacaksınız, hükümet görevleri yapacaksınız.” dedi.

 

 

“MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”


Konuşmasında kültürel yozlaşmaya da değinen Perinçek, Öncü Gençlik'in misyonuna vurgu yaptı: “Bizim hedefimiz nedir? Özlemlerimizde, kurmak istediğimiz dünyada; birincisi, her türlü sömürü kalkacak.  İkincisi baskı, tahakküm. Her türlü baskı ve tahakküm kalkacak. Buralarda genellikle bir anlaşma sağlamak, kafa berraklığı daha kolay oluyor. Bir de üçüncü maddesi var, özlediğimiz dünya o da her türlü yabancılaşmaya son vermek. Yani insanın topluma yabancılaşmasına, insanın emeğine yabancılaşmasına, insanın üretime yabancılaşmasına ve insanın kendisine yabancılaşmasına son vermek.  dedi. Türk kültürün zengin örneklerini Öncü Gençlik’in bugünlere taşıması gerektiğini söyledi: Türklerin muazzam bir tarihsel değeri var. Onu şiirimizde, edebiyatımızda, modern Türk Edebiyatında da görüyoruz, Halk Masallarında da görüyoruz. Keloğlanlarımız, Nasreddin Hocalarımız çok derin bir Türk kültürünü temsil ediyor. Daima hayata iyimser bakan Türk kültürü var.  Keloğlan Masallarında yaratıcı değişimci, devrimci, güçten, şiddetten korkmayan ve bütün paylaşma değerlerini savunan bir kahraman var. Keloğlandan kahraman yaratan bir kültür bizimkisi.”

 

 

"UFKUMUZ AÇIK GELECEĞİMİZ AYDINLIK"


Öncü Gençlik, gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’nin devrimci bir sürece girdiğini ve önlerinde tarihi bir fırsat olduğunu saptayarak; bağımsız ve üreten Türkiye’yi kurmak için tüm üniversitelerde görevlere hazır olduğunu ilan etti. Öncü Gençlik’in üniversite ve lise mücadelesinde rakipsiz tek gençlik örgütü olduğunu belirten Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, “İnsanoğlu ufukta doğan güneş ile işbaşı yapar. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin ufkunun aydınlık olduğunu, Vatan Partisi’nin Türkiye'nin ufkunda parladığını görüyoruz. Tarihi fırsatları konuşuyoruz. Bu tarihi fırsatları yakalamak için bir harekat başlatıyoruz.” dedi.

 

İktidar hedefi ile hareket edeceğini duyuran Öncü Gençlik, üniversitelerde çok hareketli bir süreç başlatacaklarını, ABD’nin kaos ve kargaşa planlarına üniversitelerde ve meydanlarda geçit vermeyeceklerini söyledi.

 

 

“MUTLU VE ERDEMLİ GENÇLİK YARATACAĞIZ”


Barış Demiralay sözlerini “Aydınlıkçılar, halkın mutluluklarını paylaşır. Verirken en önde alırken en sondadır. Başkası için yaşamak, toplum için yaşamak, arkadaşı için yaşamak, arkadaşı için her şeyini vermek Aydınlıkçıların karakteridir. Aydınlıkçı için hiçbir şey, hiçbir zenginlik “başkaları için yaşamanın” verdiği mutluluk kadar büyük olamaz. Öncü Gençlik bu kültürü geleceğe taşıyacak, Türk milletinin bu kültürle yoğrulmasını sağlayacaktır. Yaratılmak istenen bireyci ve mutsuz yığınlara karşı paylaşmacı, erdemli ve mutlu bir gençlik yaratmanın sözünü veriyoruz. ” diyerek bitirdi.

 

 

TOPLANTIYA ÖZAY GÖKÇE'NİN ADI VERİLDİ


Öncü Gençlik İl Başkanları Toplantısına, 2 Mart günü vefat eden Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in koruma müdürü, sonsuz nöbetçi Özay Gökçe’nin ismini verildi.