Öncü Gençlik 25 Yaşında

Vatan Partisi Öncü Gençlik'in 25. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik Ses Tiyatrosunda gerçekleşiyor

Tarih:

1/4
Özgür Bursalı
Özgür Bursalı
2/4
3/4
Özgür Bursalı
Özgür Bursalı
4/4

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan etkinliğin açış konuşmasını Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı yaptı. Bursalı, konuşmasında şunları söyledi:

 

Hem genç hem tecrübeli olmak yalnızca Aydınlıkçılara has özellik. Bu özellik en canlı haliyle bu salonda buluşmuştur. Öncü Gençlik 25 yaşında değil, 21 Mayıs 1969'da 68 Gençlik Hareketi Lideri Doğu Perinçek ve arkadaşları tarafından TİİKP olarak kuruldu, 50 yaşındadır. Öncü Gençlik, Osmanlıların jöntürklerin, Atatürklerin, Talat Paşaların ateşiyle olgunlaştı, 100 yaşındadır. Fedai kültürüyle Namık Kemal'in Belgrad Ormanı'nda kuruldu, 150 yaşındadır. İnsanlığın binlerce yıllık serüveninin sınıfsız eşit halkça bölüşen o yeni toplum özlemlerinin içinde var oldu 10 bin yaşındadır, kutlu olsun. Herkes ekmek ve suyla yaşar; gençliğin ekmeği suyu partisidir. Partisiz kalan gençlik kum taneleri gibi savrulmaya mahkumdur. Öncü Gençlik büyük birikimiyle gençliği çaresiz bırakmadı, gençlik hareketinin çelik çekirdeği oldu. Dalgalı denizlerde boğulan, zor zamanlarda dağılan değil, yanlışa karşı sarsılmaz tavır, bilimselliğin savunucusudur. Partisine toz kondurmayandır, partizandır. Partisine ve vatanına karşı ateş olandır Öncü Gençlik.

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

Yaşayacaksınız; çünkü insanlığın, emekçilerin, başı dik yaşama davasını sömürüsüz, baskısız, zulümsüz yalnız eşyanın yönetildiği, insanların değil, bir dünya özlemini galeceğe taşıyorsunuz. 1876'dan Mithat Paşalardan, Namık Kemallerden aldığınız büyük davayı 2076'lara taşıyorsunuz. 19 mayıs 1919'dan Mustafa Kemal'in devrimci ruhunu 2019 19 Mayıs'ına taşıyorsunuz.

 

23 Nisan 1920'de milletin iktidarının kurulması davasını 2023'lere taşıyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Zor günlerin içindeyiz. Türk Milleti olarak Türkiye'nin emek davasının temsilcileri bağımsızlık davasının savaşçıları olarak önümüzde zorluklar var. Bunu bilerek buraya gelik. Bu zorluklar Namık Kemallerin, Atatürklerin günleridir. Şimdi omuzlarımızda büyük görevler var. O zorluklara meydan okuyoruz. Vatan Partisi olarak ve öncüleri olarak bu zorluklara meydan okuyoruz. Buradan Türkiye bir üretim devrimiyle, vatan bütünlüğünü sağlayarak çıkacak ve bütün insanlığa örnek olacak Atatürk'ün devrimci, halkçı, başı dik Türkiye'sini kuracağız. Bu kararlılıkla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.

 

Ekonomimizin durumu belli, görüyoruz. Türkiye'nin buraya vereceği tek cevap var; bir üretim devrimi. Türkiye bu zorluklara ABD'de, AB'de el açarak, dilenerek cevap vermeyecek. Türkiye milletçe bir emek seferberliğiyle, üreticinin baştacı olduğu bir Türkiye ile cevap verecek. Önümüzdeki dönemin parolaları bunlardır: Üretici baştacı, komşularla işbirliği. İnsanlığı büyük geleceğine ilerleyeceğiz.

 

Biz yalnız Türkiye'yi değil bütün mazlumlar dünyası için bu mücadeleyi yürütüyoruz, dedi Atatürk. Bugün de Türkiye, dengeleri değiştiren ülkedir, insanlık cephesinde en öndedir. Büyük geçmişiyle, bağımsız başı dik yaşama bilinciyle ve bağrından Atatürkleri çıkartmış o büyük devrimci geleneğiyle, o yeni dünyanın kuruluşunda Türkiye üzerine düşen görevleri önümüzdeki dönem yapacaktır. Hepimiz bu üretim devrimini yapacağız ve en ön safında olacağız. Yemin ediyoruz, Türkiye'ye yönelen ABD-İsraill namlularını kıracağız, o namlular Türk milleti önünde boyun eğecekler, selam verecekler bize. Bu zorlukları işçisinden, çiftçisine, sanayici-tüccarına kadar paylaşacağız. Asalaklara son vereceğiz.

 

Sadaka ekonomisine, IMF'nin dayattığı ekonomiye son vereceğiz. Köylü tekrar memleketin efendisi olacak. Sanayicimiz, işçimi,z çiftçimiz kambur değildir, onların millî hükümetini kuracağız, buradan yemin ediyoruz. Türkiye'nin önündeki çözüm budur. Anketlerin ne dedikleri değil, Türkiye'nin önündeki zorluklar söylüyor bunları. Türk milleti Ergenekon'dan çıkar gibi kayaları yararak çıkacaktır. Milletimizin demircisi vardır, o demirci Vatan Partisi'dir, Mustafa Kemal2in askerleridir, o demirci Öncü Gençlik'dir.

 

Kayaları eritmek, yarmak bizim büyük geleneğimizdir. Bizim destanlarımız bunlardır, o geleneği devam ettirecek olan Öncü Gençlik'i buradan selamlıyorum.

Ferit İlsever
Ferit İlsever

Ferit İlsever:


50 yıl önce burada bu mikrofondan Dev-Genç üyesi olduğumu, 30 yıl önce bu mikrofondan DGB üyesi olduğumu ilan ettim; burada da Öncü Gençlik üyesi olduğumu ilan ediyorum, bundan onur duyuyorum. Bizde yaşlanmak yok, çünkü öyle bir dava için mücadele ediyoruz ki, ülkemizin bağımsızlığı için; burada yaşlanmak yok. Bunu emperyalistler düşünsün. Evet yaşlandılar, çöküyorlar ve bitiyorlar. 50 yıl önce bunları denize dökerken o haydutlara bağıra bağıra söyledik: Yenileceksiniz ve bu topraklardan defolup gideceksiniz. İşte kaybettiler gidiyorlar. Son aşamasına geldi ki, gerekirse bu toprakları onlara mezar edeceğiz. Bu nasıl oluyor sırrı ne? Mamak Cezaevi'nin zindanlarını yıktık 12 Mart'a karşı, 12 Eylül'ü yıktık geçtik yine ABD darbesine ve iktidarına karşı cevap. 2013'te Silivri duvarlarını yıktık. Bunun tek anlamı var: Mücadelemizi partiyle yapıyoruz. Bunun tek sırrı budur, kolektif çalışma, omuz omuza yeni bir dünya için ortak çalışıyoruz. Her başarının altında bu öncü özelliklerimiz yatıyor. Ülkemizi akdeniz ve suriyeden saran tehdide karşı biz o emperyalist haydutların başına o çuvalı son kez geçirmek üzere daha güçlü bir Vatan Partisi ve Öncü Gençlik için görev başındayız hepimiz görevlere hazırız. Bütün öncüleri partimizde birleştiriyoruz, zafere ilerliyoruz.

Şule Perinçek
Şule Perinçek

Şule Perinçek:


Bizler daha güzel bir dünya kurmak için yola çıktık, örgütlü mücadelenin içinde yer aldık. Kimimiz ayağına pantolonu postalı giydi. Kimimiz silahlandı, biz ise Söke'ye tütüncünün hakkını savunmaya gittik, Tekel işçileriyle hayatımızı paylaştık. O zamanlar etek giymeyi öğrendim. Partimiz bana erkeklere benzeyerek değil, devrimci olarak eşit olacağımızı öğretti. Bedenimizi göstermenin kadını kadın yapmadığını öğrendik, mini eteği çekerek uzamayacağını öğrendik. Batı'daki 68'liler vurup kırarken, kadının özgürlüğü cinsel meta haline gelirken biz kuruculuğa soyunduk. Bir gençlik hareketi başlattık. Sizlere el verdi ki, sizler de sizden sonrakilere el vereceksiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun

Kamil Dede
Kamil Dede

Kamil Dede:


Ne mutlu Öncü Gençlik var. Ne mutlu Öncü Gençlik'e bir öncü partisi var. Biz gençliğimizde bu mücadeleye başladığımızda bize yol gösterecek bir partimiz yoktu. Doğru olmayan siyasi çizgilerin peşinde kafamızı vura vura doğruyu bulmaya çalıştık. Başkanımız o dönem doğru programlı bir siyasi partinin önemi kavrayıp partiyi yaşatmak ve tüm devrimcileri kazanmak noktasında Türkiye solunu benim tabirimle adam etmiştir. Sizler şanslısınız önümüzde partimiz var, size yol gösteriyor. Halk sizi seviyor, geleceğini sizede görüyor.

 

Partili olmayıp yanlış bedeller ödediğinizde, doğru partinin mensubu olmanın önemini anladık. Sizlere doğru bir program ve eylem çizgisinin ne kadar önemli olduğunu sizlere bıraskıyoruz.

Utku Reyhan
Utku Reyhan
1/2
2/2

Utku Reyhan:

 

Bütün partilerin gençlik kolları var fakat Öncü Gençlik'i diğerlerinden ayıran önemi bir nokta var: Sırtında pahalı ceketler, yeni kariyer olanakları yok, partinin afişini taşır sırtında, partinin görevini taşır Öncü Gençlik. Suriye'nin kuzeyinde ABD koridorlarını yerle bir eden bu yüzden 15 Temmuz'da, Afrin'de, Fırat Kalkanında vurulan Mehmetçiğimizi taşımaktadır sırtında. Öğrencinin, işsiz gencimizin sorumluluğu vardır Öncü Gençlik'in sırtında. Bu gençlerin lümpenliğe ve suça süüklenmesine karşı bir üretim devrimi yapmanın sorumluluğunu taşımaktadır. Öncü Gençlik’in sırtındakiler somut meselelerdir, kendi partisiyle ilgili değildir. Öncü Gençlik daima Türkiye'nin sorunlarına odaklanır ve çözüm üretir. Ülkesine ve milletine karşı sorumludur. O yüzden başka partiler gençlik kollarının işlevi başkadır. Bize partinin pratik işlerini yürütmenin ötesinde, Öncü Gençlik kadroları partinin siyasi önderleridir. Başka partilerde gençlerin kafasını bastırılar şüpheyle yaklaşır. Fakat bizde partimiz der ki git ve yap kardeşim. Bizde parti önderliği sorumluluğu güvenle gençliğine verir. Parti önderliği bilir ki, geleceği kurmanın yolu gençlikle partiyi büyütmek ve partiyi geleceğe taşımaktır. Ne mutlu bize böyle bir partiye sahibiz.

 

Öncü Gençlik nasıl Öncü Gençlik oldu:

 

1- Partimizin tecrübesine sarıldı. Bu olmadan herhangi bir üniversite yapısından öteye geçemez, iktidar odağı haline gelemezdik. Tecrübeyi ve partisini küçümseyenleri 15 Temmuz'da gördük. 1. madde partiye güvendir.

 

2- Öncü Gençlik rüzgarlara direndi, rüzgarın estiği yöne doğru hareket etmedi, Amerikancı muhalefet tuzağına düşmedi ve düşmeyecek. Partinin tecrübesinden faydalandı, maceracılığa ve sistem içi muhalefete tavır aldı.

 

3- Öncü Gençlik kadroları içinde bulunduğu ana bakarak durum değerlendirmesi yapmadı, sürece ve tarihe baktı. Bu yüzden süreci doğru kavradı. Bu sayede on binlerce üyesi olan bir örgüt haline geldi.

 

4- Öncü Gençlik cesur oldu. Aklını ve bilincini hiçbir zaman bir kenara bırakmadı, hep cesur oldu.

 

2010-2011 yıllarında bir gençlik programı başlattık. Süreç içerisinde son derece olumlu sonuçlarını gördük. Bugünkü Öncü Gençlik önderliği çok daha sistematik yürütüyor. Bu gençleştirme işi bazen yanlış anlaşılıyor. 1- Yaşça bizden büyük olanlarımız bu gençleşme olayını mücadeleden kaçmanın bir vesilesi olarak gördüler, gençler gelsinler yapsınlar. 2- Ne olursa olsun gençler gelsin yapsınlar, gençler ne yaparsa iyi yaparlar yaklaşımı. Bu ikisi hatalı yönleridir. Bu programı nasıl uygulayacağız? Partiye ve programa sahip çıkan, tecrübeye sarılan, mütevazi, statükocu olmayan, partiyi bir adım öne taşıyacak gençleri seçerek uygulayacağız. Partimiz çok şey armağan etti. Geleceğe bırakacağımız armağan Türkiye gençlik hareketinde bıraktığı iz ve yetiştirdiği kadrolardır. Bizlerin içinde çok şey öğrendiğimiz Öncü Gençlik’e güveni sonsuzdur.

Fikret Akfırat:


25 yıl önce partinin karşısına Öncü Gençlik başkanı olarak çıktığımda heyecanlanmıştım, aynı heyecanla şimdi karşınızdayım. Devrimciliğin en güzel yanlarından biri 20 yaşındaki heyecanı yıllar sonra da taşıyabilmesidir insanın. 25 yılda neler oldu? Türkiye, ABD arasındaki adı konmamış savaşın şiddetlendiği bir dönemi yaşadık. Bu dönemin her aşamasında partimiz hep öncü rolleri üstlendi. Bu nihai noktada öncünün rolünün önemli olduyğu yerden geçiyoruz. Hepimizin görevi öncüyü büyütmek ve halka kumanda eder hale getirmektir.

İlker Yücel
İlker Yücel

İlker Yücel:

 

Önümüzdeki sorunları vatansever kuvvetlerin oluşturacağı Millî Hükümetle aşacağını ilan ettik. Öncü Gençlik gene öncülüğünü gösterdi. Osmanlı Ocaklarının aramızda olmasını çok önemli buluyorum bu açıdan. AKP, MHP, Saadet, CHP gençliğini bir araya getirip evvela gençliğin Millî Hükümetini kuralım. Bu görevi yapar yapmaz Türk Milleti bölünerek zayıflamaz birleşerek güçlenir manşetini atalım. Mavi Vatan Tatbikatıyla da gördük, dolara karşı savaşta gördük, şu anda savaşan kuvvetlerin bir arada olması gerekiyor. Kriz anlarında fedai müfrezeler sonucu belirler, en kritik anlarda fedai müfrezeler ortaya çıkar. Şu anda Öncü Gençlik'in bütün vatansever kuvvetlerle omuz omuza gençliği birleşerek gene düşmanı Ege denizine dökerek cevap verecektir.

Tugay Şen
Tugay Şen

Tugay Şen:

 

Videoyu izlerken iki şey hissettim. O dönem bizlerin saçlarının siyah olduğu, saçlarının olduğu zayıf olduğu hallerimiz vardı. Öncü Gençlik mensubu olmak ne demek diye düşündüm? Öncü Gençlik mezunu olmak demek 'ben' demeden kendini düşünmeden partinin dediğini yapmak demek. 25 yıldır "Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyen Öncü Gençlik'in 25. yılı kutlu olsun

Osman Erbil:


Öncü Gençlik'in 25 yıldır verdiği mücadele son dönemdeki Vatan Savaşı sürecinde önemli bir yere sahip. Artan emperyalist saldırganlığın hedefinde yıllardır gençlik de vardı. O gençliği değiştirmek istediler. Ellerinde mavi bayraklı gençlik yaratamadılar ve hainleri gördüğünde onların üzerine üzerine giden fedai cesur gençleri gördüler. Her milletin zor döneminde olduğu gibi Türk Milletinin de son 25 yılda cesarete ihtiyacı vardı ve Öncü Gençlik onu verdi. Eğer o öncü kuşak olmasaydı, tarihe iz bırakmış yakın dönemdeki gençlik hareketi de olmazdı. ABD'nin Türkiye'ye yönelik saldırıyı artırdığı dönemde daha fazla sorumluluk düşüyor gençliğe. Çünkü ABD saldırganlığını artırdıkça milliyetçilik yükselecek gençlik içinde. Her kesimden gençliği birleştirmek gibi önemli bir görev var önümüzde ve Öncü Gençlik bunu başaracak.

Aykut Diş
Aykut Diş

Aykut Diş:


Aydınlıkçılık Türk devrimciliğinin vücut bulmuş halidir dedik ve bugün görüyoruz ki Türk devrimciliği ayaktaysa bizi esir alamazlar. 12 bin yıldır taşıdığımız mirası geleceğe taşımak zorundayız. Bunu Aydınlıkçılığın karakteristik özelliklerini geleceğe taşıyarak başaracağız. 12 Mart'ta 12 Eylül'de bu ülkenin devrimcilerini hapislere attılar, kıydılar ama devrimci bitikimi ezemediler. Psikolojik harekat yaptılar, olmadık iftiralar atmaya çalıştılar, tertiplerle kumpaslarla esir almaya çalıştılar. Şimdi daha tehlikeli geliyorlar, Aydınlıkçıların karakteristik özelliklerini törpülemeye çalışıyorlar. Ne onlar?

 

1- Aydınlıkçı hakikat savaşçısıdır, fazla alkış almak için yanlışı savunmaz bölücüye bölücü, gericiye gerici der.

 

2- Aydınlıkçı adalet duygusunu bırakmaz. Doğru doğru eğriye eğri dediğimiz kadar eğrinin karşısında yer aldık. Darbenin kime yapıldığına göre katar almaz, sokapa çıkar vatanını savunur.

 

3- Aydınlıkçı bol keseden atmaz, gördüğü eksikliğe karşı çıkar.

 

4- Bilgi aşkıdır. Okumak yazmak öğrenmek ve dünyayı değiştirmek için Aydınlıkçılar yanıp tutuşur.

 

5- Halka bağlılık ve vatana adanmışlık. Atatürk'ü romantik hatıra olarak değil inandığımız ve geleneğini yerine getirdiğimiz için söylüyoruz, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Aydınlıkçı ihtiyaç fazlasını yeri geldiğinde ihtiyacıbı paylaşmayı bilir.

 

Aydınlıkçılar hep örgütlü hareket ederek bu özelliklerini korudular. Biz de söz veritoruz bu emaneti verenlere, emanetiniz emin ellerde.

 

Bize diyorlar ki, Doğu Perinçek kötü ama siz iyisiniz. İşte Aydınlıkçıları ve Türk devrimciliğini içeriden kuşatarak hedef almaya çalışıyorlar. Buradan onlara söylüyoruz avucunuzu yalarsınız.

 

Aydınlıkçı kararlıdır, idarei maslahatçı değil, devrimcidir. Aydınlıkçılığın karakteristik özelliklerine güvenelim, başarımızdan emin olalım ve zafere ulaşalır.

Öncü Gençlik 25. Yıl Korosu
Öncü Gençlik 25. Yıl Korosu