Nesrin Kılıçay'dan TMMOB'a kınama

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Av.Hatice Nesrin Kılıçay TMMOB’un gerçekleştireceği Kent Sorunları Sempozyumunu basın açıklamasıyla kınadı

Tarih:

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Av.Hatice Nesrin Kılıçay TMMOB’un 15- 16 Mart 2019 Tarihleri arasında gerçekleştireceği Kent Sorunları Sempozyumunu, İl binasında yaptığı basın açıklaması ile kınadı. 


Kılıçay, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının konuşacağı son bölümünde Vatan Partisinin yok sayılmasından dolayı yaptığı açıklamada, "Vatan partisi Adana büyük şehir belediye başkanı adayı olarak öncelikle Türk mühendis ve mimar odaları birliği (TMMOB) İl koordinasyon kurulunun 15-16 Mart 2019 tarihinde yapmayı Planladığı KENTLESEMEYEN ADANA isimli KENT SORUNLARI SEMPOZYUMUNU Yerel seçimlere gidilen bu günler de yapılmasını çok olumlu ve mutlulukla karşılıyorum. Yaşam alanımız olan güzel Adana’mızın sorunlarının ve de çözüm yollarının tartışıldığı, neler vadedildi, neler yapıldığının karşılaştırıldığı  böyle bir sempozyumun biz belediye başkanı adayları ve seçmen içinde çok olumlu olacağı kanısındayım. Ancak sempozyumun son günü Adana büyük şehir belediye başkanı adayları konuşuyor, bölümünde sanki Türkiye iki ittifakla seçime giriyor gibi iki büyük şehir belediye başkan adayını konuşmacı olarak davet ediliyor.  


Vatan Partisi’nin, diğer partilerin ve bağımsız büyük şehir belediye başkan adayını yok sayıyor veya görmezlikten geliniyor, Mühendis odalarına ve il koordinasyon kuruluna ulaşıp bu anti demokratik uygulamadan vazgeçilmesini teklif ettiğimizde: Zamanın yetersizliğinden ve partilerin icraatlarının anlatılacağı yerin burası olmadığını bildirdiler. İki adayı neden davet ettiniz dediğimizde onlar belediye başkanlığı yapmış adaylar cevabını aldık ama burada da bir tutarsızlık var. Diğer en azından merkez ilçe belediye başkanları davet edilmemiştir. Bir başka yöneticiye ulaştığımızda, bizler bu organizasyonu düzenlemeye başladığımızda sizlerin adayı belli değildi cevabını aldık fakat burada da bir tutarsızlık olduğunu bildirdik ve bildiriyoruz. Tüm adaylar resmi olarak 19 Şubat 2019 tarihinde belirlendi. Vatan partisi de bu tarihten önce ve ilk olarak Adana’da Adana büyük şehir belediye başkanı adayını yüksek seçim kuruluna bildiren partidir. Her şekilde savunmada bir tutarsızlık görülmektedir. Bizler bunun haksız bir rekabet olduğunu demokrasi anlayışına sığmadığını bildirdik.  
Zaten her iki ittifak ta çok yüksek hazine yardımı almaları ve hükümet ve belediye imkânlarından faydalandıkları için projelerini halka bizlerden çok daha iyi anlatabilmekte. Bizler hazineden hiçbir yardım almadığımızdan ancak üye aidatları ve bağışlarla sınırlı imkânlarla seçim kampanyalarını yürütmekteyiz. Projelerimizi ve sesimizi duyurabileceğimiz demokratik yollarda kapatılırsa bizler nasıl bir yol izleyeceğiz. Değerli basın mensupları görüldüğü gibi TMMOB İl koordinasyon kurulunun bu anti-demokratik uygulamasını kınıyor ve bir an önce düzeltilmesini bekliyorum." dedi. 

Daha sonra TMMOB Üyesi, Ziraat Mühendisi,  Vatan partisi Adana Mühendisler Bürosu Başkanı ve Adana Yüreğir Meclis üyesi 1.sıra adayı Bahadır Berkyez açıklama yaptı. Berkyez, "Üyesi bulunduğumuz TMMOB İl koordinasyon kurulunun, biraz önce partimizin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Sayın Hatice Nesrin Kılıçay’ın da bahsettiği adı geçen sempozyum da aynen ulusal medya da olduğu gibi TMMOB il koordinasyon kurulu da sanki Türkiye iki ittifakla seçime giriyor gibi, iki büyük şehir belediye başkan adayını konuşmacı olarak davet ediliyor. Diğer partileri ve bağımsız büyük şehir belediye başkan adayını yok sayıyor veya görmezlikten geliniyor. Bilindiği gibi meslek odaları demokratik kitle örgütleridir. Partiler ve Seçimler demokrasinin temel unsuruysa demokratik kitle örgütleri de bir diğer unsurudur. TMMOB il koordinasyon kurulunu böyle bir anti-demokratik uygulamadan dolayı kınıyoruz ve yanlıştan dönülmesini bekliyoruz.  Buradan sizlerin aracılığıyla bir çağrıda bulunmak istiyorum. Cumhur ittifakı büyük şehir belediye başkan adayı Sayın Hüseyin Sözlü ve millet ittifakı büyük şehir belediye başkan adayı Sayın Zeydan Karalar’ı bu antidemokratik uygulamadan dönülmediği taktirde bir demokrasi örneği olarak bu sempozyuma katılımı protesto etmelerini bekliyoruz." dedi.