"NATO durağının adı değişsin, Köy Enstitüsünün adı verilsin"

Buca İlçe Başkanlığımız, Buca'da bulunan NATO durağının isminin Kızılçullu Köy Enstitüsü olarak değiştirilmesi için kampanya başlattı.

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Buca İlçe Başkanlığımız, Buca'da bulunan NATO durağının isminin Kızılçullu Köy Enstitüsü olarak değiştirilmesi için kampanya başlattı. İmza masasının öncesinde yapılan basın açıklamasını, Buca İlçe Başkanımız Zafer Masalcı yaptı. Masalcı, açıklamasında şunları söyledi:

 

Sayın basın mensupları ve Sayın Buca halkımız;

 

Bu durak NATO durağı olamaz. 'Kızılçullu Köy Enstitüsü' durağı olmalıdır.

 

§  NATO demek ABD demek, Atlantik demek, Emperyalizm demek, bölmek, parçalamak demek.

 

§  NATO demek, BOP demek, içinde Türkiye’nin de bulunduğu 22 ülkenin haritalarının değişmesi, ülkelerin bölünmesi demek.

 

§  NATO demek, mazlum milletlere ve Türkiye’ye düşmanlık demek.

 

§  NATO, Türkiye’ye düşmanlığını, yıllar içinde eylemleriyle ortaya koydu.

 

NATO’nun bu haince Türkiye’ye zarar verme ve Türkiye’yi bölme eylemlerinden örnekler vermek gerekirse;

 

§  2 Ekim 1992’de “Kararlılık Göstergesi-92” NATO Tatbikatında Muavenet gemimiz Amerikan Saratoga uçak gemisinden atılan 2 güdümlü mermi ile vuruldu. Muavenet gemimizin başta kaptanı olmak üzere 5 subayımız Amerikan NATO mermileri ile can verdiler. 5 subayımızı katleden NATO’nun Amerikalı subayları sadece 'disiplin cezası' aldılar. NATO mermileri ile can veren 5 Türk subayının ailelerinin açtığı tazminat davasında Amerikan mahkemesi “Bu ihmal veya askeri bir kaza değil, siyasi bir olaydır" diye bir karar verdi. Bu katliam, Amerika ve NATO’nun Türkiye’ye düşmanlığının açık göstergesidir. Amerikan mahkemesince de “siyasi bir olay” olarak kabul edilmiştir.

 

§  NATO ve ABD 2002 yılında Nevada çölünde yaptığı “Bin Yılın Meydan Okuması” adlı tatbikatta Türkiye’yi nasıl işgal edeceklerinin planını uyguladılar.

 

§  2006 yılında Roma’da ki Savunma Kolejinde Orta Doğu'daki gelişmeler hakkında brifing veren ABD’li Albay Türkiye’yi bölünmüş gösteren BOP haritasını ekrana yansıttı. NATO ve ABD tarafından hazırlanan bu BOP haritası, NATO ve ABD'nin Türkiye’yi bölme planının gerçekliğini ortaya koymaktadır. Bu brifing esnasında orada bulunan Türk subayları odayı terk edince Amerika, “hata olmuş” diyerek olayı geçiştirdi.

 

§  15 Temmuz Darbesi NATO ve ABD'nin Fetullahçı Gladyo eliyle yaptığı bir darbedir.

 

§  NATO Norveç’te yaptığı son askeri tatbikatta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nı düşman liderler olarak göstermiş ve hedefe koymuştur.

 

§  Türkiye NATO’ya muhtaç değildir. Bizi bölmek isteyen NATO’dan da çıkmalıdır. Yıkılan Atlantik dünyasında değil, Avrasya’da mazlumların dünyasında yerini almalıdır.    

 

§  Onun için diyoruz ki: Bu durak NATO durağı olamaz. Bu durak eğitim tarihimizin altın dönemini kapsayan “Kızılçullu Köy Enstitüsü Durağı” olmalıdır.

 

§  Vatan Partisi Buca İlçe Örgütü olarak Buca halkımızı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazdığımız dilekçeyi imzalamaya davet ediyor, NATO Durağı adının mutlaka ve acilen değiştirilmesini Büyükşehir Belediyemizden talep ediyoruz.

 

 

M. Zafer Masalcı

Buca İlçe Başkanı