Mustafa İlker Yücel: “Sizi insan yerine koymayanı biz de insan yerine koymayız!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa İlker Yücel, Silivri ve Çatalca'da işten atılan işçilerle bir araya geldi

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, seçim çalışmalarına devam ediyor. Silivri ve Çatalca'da haklarını savundukları ve sendikalı oldukları gerekçeleriyle işten atılan işçilerle bir araya gelen Yücel Jeoloji Mühendisleri Odası'nı da ziyaret etti. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, özetle şunları belirtti:


 
'EMEKÇİLER KÖLE DEĞİLDİR' 


Silivri'deki Kale Kayış işçileri çalışma koşulları, ölüme varan iş kazalarının çokluğu ve ağır sanayi iş kolu olmasına rağmen günde 12 saate varan mesailer nedeniyle Petrol-İş sendikasında örgütlenmeye başladı. İşveren tarafından sendikalı oldukları gerekçesiyle tehdit edilen, sendikadan istifa etmeleri için yapılan rüşvet tekliflerini kabul etmeyen işçiler işten atıldı. Mustafa İlker Yücel, direnişe başlayan işçileri ziyaret etti. Vatan Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı İlker Dağlıoğlu ve ilçe başkanı Latif Aydın'ın da yer aldığı ziyarette gündemlerinin direnen Kale Kayış işçileri ve haklı mücadeleleri olduğunu vurgulayan Yücel, herkesin bu mücadeleye sahip çıkması gerektiğini söyledi. İşvereni de uyaran Yücel, "Petrol-İş, Kale Kayış'a girecek" dedi. Yücel şöyle devam etti: "Ekonomik krizden çıkmak isteyen sırtını emekçilere dayayacak. Vatanı emekçilerle savunacağız. İşçi sınıfının kalesi fabrikasıdır. Kimse işçi sınıfına köle muamelesi yapamaz, işçiler köle değildir. İnsanca üretim artar. İşveren inat etme Petrol-İş burada olacak. Sizi insan yerine koymayanı biz de insan yerine koymayız." 


Mustafa İlker Yücel'den sonra konuşan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, işyerinde yaşadıkları koşulları ve yapılan baskıları anlattı. Emekçilerin Türkiye'nin en onurlu vatandaşları olduğunu söyleyen Yavuz, Vatan Partisi'nin yanlarında bulunmasından dolayı onur duyduklarını belirtti. Yavuz, "Biz zengin olmak değil, çocuklarımıza helal ekmek yedirebilmek istiyoruz. Bu süreçte kim sermayenin kim emekçinin yanında göreceğiz. Aramızda parmakları, kolu kopan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın da üretime katılıp ülke ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz" dedi. Vatan Partisi Silivri Belediye Başkanı Mimar İlker Dağlıoğlu da emekçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 

 


'EMEKÇİLER KAZANACAK' 


Mustafa İlker Yücel'in ikinci durağı Çatalca'da direnen Salteks işçileri oldu. Sendikaya üye olduktan sonra 39 işçinin işten atılması sonra başlayan direnişte işçiler bir ayı aşkın süredir direniyor. Bu mücadelenin Türk milletinin mücadelesi olduğunu belirten Yücel, "Emekçiler kazanacak, sendika burada olacak." dedi. 


Yücel'in son durağı Jeoloji Mühendisleri Odası oldu. Yücel, Kırmızı İstanbul projesini sunarak 48 maddelik programı birlikte geliştirme önerisinde bulundu. 
 
                                                         
Mustafa İlker Yücel 
Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı