Mustafa İlker Yücel'in 'Mavi İstanbul' projesine 'Yeşil Ekonomi' ödülü!

Bu yıl beşincisi verilen Yeşil Ekonomi Ödülleri’nde jüri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa İlker Yücel'i ödüle layık görüldü

Tarih:

Bu yıl beşincisi verilen Yeşil Ekonomi Ödülleri’nde jüri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa İlker Yücel'i ödüle layık gördü. Yücel'in İstanbul'u denizle buluşturan 'Mavi İstanbul' projesinin diğer adayları da etkilediği belirtilen gerekçeli kararda, projenin önemine dikkat çekildi. Dün akşamki törende Yücel'e ödülü sunuldu.

"Yeşil Ekonomi" jürisinin gerekçeli kararında şöyle denildi:

Yedi tepeli şehir olarak adlandırılan İstanbul için yedi ayrı alanda projelerini açıklamayı sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız İlker Yücel, MAVİ İSTANBUL projesinde, bir deniz kenti olan İstanbul'un bu özelliğinin geri planda bırakılmasına karşı çıkarak,İstanbulluların denizin nimetlerinden daha çok faydalanabilmeleri için bir farkındalık oluşturmayı başardı. Diğer adaylar da Yücel'in çıkışı sonrası İstanbul'un denizle bütünleşen ruhuna uygun söylemleri dile getirmeye başladılar.

MAVİ İSTANBUL projesi; kara yolu ve bireysel taşıma sistemlerini merkeze alan anlayışı reddederek, deniz yolunu kullanımı artırmayı hedefliyor.

Deniz ulaşımının payını yüzde 3-4'lerden yüzde 13'e çıkarmayı hedefleyen MAVİ İSTANBUL projesi, İstanbul'a bir denizcilik müzesi kazandırmayı da hedeflerine koydu.

MAVİ İSTANBUL projesinde kıyıların temizliğine özellikle vurgu yapan İlker Yücel, İstanbul'da temiz ve ücretsiz denize girilebilecek alanların oluşturulması çağrısı yaptı.

2013 yılından bu yana Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren M. İlker Yücel, basının düştüğü kağıt krizinin aşılması konusunda da yaptığı girişimlerle dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa İlker Yücel; adaylığı sürecinde kamuoyunda ses getiren MAVİ İSTANBUL projesi nedeniyle ödüle layık görülmüştür.Jüri adına Celal Toprak."