Mustafa Güleç, Honaz'da halkla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Güleç, seçim çalışmalarına Honaz’da devam etti

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

HONAZ’DA ÜRETİCİLER YALNIZ DEĞİLDİR! 


Vatan Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Güleç seçim çalışmalarına Honaz’da devam etti. Vatan Partisi Honaz Belediye Başkan adayı Ahmet Gündüz’le birlikte çarşı, Pazar dolaşan Güleç sorunlara çözüm önerilerini anlatmaya devam ediyor. Güleç, Honaz’da üreticinin yalnız olmadığını, Vatan Partisinin Halkçı Belediyesinin üreticinin kurtuluş reçetesini sunduğunu söyledi. 

 


KİRAZ ÜRETİCİSİNİN KURTULUŞU KOOPERATİFLEŞMEKTE! 


Honaz kirazının dünyaca ünlü olduğunu belirten Güleç, kiraz üreticisi hem üretim aşamasında hem de pazarlama aşamasında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Hassas bir meyve olan kirazın pazarlama ve dağıtım aşaması tek tek üreticinin altından kalkamayacağı bir durumdur. Bu sıkıntıyı aşmanın en kolay yolu kooperatifleşmektir. Yalnız bu kooperatifler mevcut Birlikler gibi güçsüz ve işlevsiz olmayacaktır. Belediye, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğünün de desteklediği kooperatifler olacaktır. İşte bu kooperatif aracılığıyla kirazın pazarlanması sağlanacak, ayrıca kirazın meyve olarak tüketiminin dışında yollar bulunacak ve üretici daha fazla kazanç elde edecektir dedi. 

 


HAYVANCILIK İYİ BİR GELİR KAPISI HALİNE GETİRİLECEK! 


Aynı kooperatifleşmenin hayvancılık alanında da yapılacağına değinen Güleç şunları söyledi: Şuan hayvan üreticilerimiz maliyetlerin altından kalkamıyor. Girdi maliyetleri çok yüksek. Öncelikle girdi maliyetleri düşürülmeli. Bunu da kooperatifler aracılığıyla yapmak mümkün. Ayrıca yine kooperatif aracılığıyla süt toplama ve işleme merkezleri kurularak süt üreticilerinin sorunları çözülecektir.