Milliyetçiler Vatan Partisi'ni Destekliyor

Milliyetçilerin son dönemlerde Vatan Partisi'ne olan yönelişine dair Vatan Partisi Merkez Basın Bürosu'ndan açıklama.

Tarih:

7 Şubat Salı Günü MHP meclis grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır" sözleriyle beraber Vatan Partisi milliyetçi çevrelerde tekrardan tartışılmaya başlandı. Ani bir kararla başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğine evet oyu kullanacağını açıklayan ve tasarının meclisten geçmesini sağlayan Devlet Bahçeli, kendi partisinin tabanından ve milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden büyük tepki toplamıştı. Referandumda hayır diyeceğini açıklayan bazı MHP’li milletvekilleri, eski MHP yöneticileri, Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanları Bahçeli cephesinde büyük bir hareketlenmeye yol açtı. Milli konulardaki başarılı hamleleriyle milliyetçiler tarafından ilgiyle izlenen Vatan Partisi de MHP’deki bu yol ayrımında çok doğru bir tutum alarak milliyetçilerin sesi olma yolunda ilerlemektedir.


Daha öncesinde bölücü terör örgüt lideri Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan E. Albay Hasan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan’a müebbet hapis cezası veren E. DGM hakimi Turgut Okyay, ülkücü camianın önde gelen isimlerinden E. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ı bünyesine katan Vatan Partisi son günlerde de milliyetçiler tarafından rağbet gören bir konumda. Geçtiğimiz günlerde Kars eski belediye başkanı Tuncay Mutluer ve çok sayıda vatanseverin Vatan Partisi’ne katılması, Vatan Partisi’nin milliyetçileri birleştiren bir konumda olduğunu gösteriyor.


Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in sözde Ermeni Soykırımı yalanlarına karşı uluslararası düzlemde verdiği mücadele, partinin özellikle bölge ülkelerinde ve tüm Avrasya’da kurduğu dostane ilişkiler, memleketin içerisinde bulunduğu kritik anlarda takındığı doğru ve yol gösterici tutumlar Vatan Partisi’ni milliyetçilerin gözünde birleştirici ve önder bir konuma getirdiğini gösteriyor. Referandum sürecinde de Vatan Partisi milliyetçi güçleri HAYIR cephesinde toparlayarak Türkiye’yi geleneklerinden, demokrasi birikiminden koparıp dış müdahalelere açık hale getirecek olan bu anayasa değişikliği paketini sandığa gömmek için tüm gücüyle çalışmaya devam ederken milliyetçilerin odak noktası olmaya devam edecek gibi görünüyor.