Milli Hükümete Hazırlık Kurultayı

Genel Sekreterimiz Osman Yılmaz'dan 10. Olağan Genel Kurultayımıza ilişkin açıklama.

Tarih:

10. Olağan Kurultayımız, 11-12-13 Mart tarihlerinde yapılacak. Genel Sekreterimiz Osman Yılmaz, ‘Kurultayımızda Milli Hükümetin kurmay heyetini oluşturmayı ve bu programı hayata geçirecek kadroları önderliğe taşımayı hedefliyoruz’ dedi.

 

10. Olağan Kurultayımız, “Vatan Savaşından Millî Hükümete” sloganıyla toplanacak. 11-12-13 Mart 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan kurultay, 11 Mart’ta Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak. 12 ve 13 Mart tarihlerinde de 81 ilden gelen bin 200 delegenin katılımıyla Büyük Anadolu Oteli’nde devam edecek.

 

Genel Sekreterimiz Osman Yılmaz, kurultay delegelerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: Kurultayımızın delegeleri Türkiye’mizi hak ettiği şekilde yönetmeye talip, sınanmış, tecrübeli ve alanında uzman kadrolardan oluşmaktadır. Bu rastgele değildir, partimizin yıllardır emperyalizme ve uşaklarına karşı verdiği mücadelenin içerisinden gelen bir kadro oluşumudur.

 

 

VATAN PARTİSİ PROGRAMI UYGULAMADA

 

Türkiye’nin, Vatan Partisi’nin programının hayata geçtiği bir dönemde olduğunu belirten Yılmaz şöyle devam etti: Türkiye 24 Temmuz 2015’te Vatan Partisi’nin saptamaları ve siyasetleri doğrultusunda Vatan Savaşı sürecine girdi, ABD’nin kara gücü PKK’yı hendeklere gömdü. 15 Temmuz darbe girişimini püskürterek ABD’nin Gladyosunu tasfiye etmeye girişti ve son olarak da ABD koridoruna müdahale ederek Suriye, İran ve Irak başta olmak üzere bölge ülkeleriyle işbirliğine yöneldi. Bu Türkiye için 1950’lerden bu yana bağlandığı Atlantik sisteminden kopup Avrasya’ya yöneldiği olağanüstü bir dönem. Bu sürecin bir diğer önemli özelliği Vatan Partisi’nin program ve siyasetlerinin uygulanmaya başlandığı bir dönem olmasıdır.

 

 

MİLLİ HÜKÜMETİN KURMAY HEYETİ

 

“Genel Kurultayımızın adı Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci ve çözüm yolunu özetliyor” diyen Yılmaz, kurultayın hedeflerini şöyle açıkladı: Kurultayımızda milli hükümet programını hayata geçirecek kadroları partinin önderliğine taşımayı, Milli Hükümetin kurmay heyetini oluşturmayı hedefliyoruz. Bölücü ve gerici terörün kökünü kazımak, komşularla barışı yeniden inşa ederek Batı Asya Birliğini oluşturmak, yeniden üreten Türkiye’yi inşa etmek... Partimizin önümüzdeki dönemde kilitlendiği noktalar bunlardır. Kurultayımızın can suyu cumhuriyetçiliktir, milliyetçiliktir, halkçılıktır, devletçiliktir, laikliktir ve devrimciliktir.

 

Hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve 11 Şubat 2015’te olduğu gibi coşkulu bir kurultay düzenleneceğini belirten Yılmaz, Vatan Savaşı cephesindeki aydınları, Vatan Partisi’ne üye olmaya ve önderlikte görev almaya çağırdı.