Millet İttifakı’nın Temeli: Amerikancı - Teslimiyetçi Program

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Habertürk TV canlı yayınında ittifaklar konusunda önemli tespitler yaptı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk canlı yayınında ittifaklar konusunda önemli tespitler yaptı. Perinçek şunları söyledi: “Millet İttifakı’nın adayının kim olacağından çok daha önemli olan sahip olduğu program. HDP’nin de yer aldığı bu ittifakın programı belli: Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de, Fırat’ın doğusunda ve ekonomide ABD’ye, Batı’ya teslim olması”. İYİ Parti’nin HDP ile olan ilişkisi hakkında da değerlendirmede bulunan Perinçek, İYİ Parti’nin kendi tabanındaki tepkiye rağmen CHP üzerinden HDP ile yan yana getirildiğini kaydetti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programının dün konuğu oldu. 26. Dönem CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, gazeteciler Metin Özkan ve Hasan Öztürk’ün de konuk olduğu programda ittifaklar meselesi öne çıktı. Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılan Millet İttifakı için önemli saptamalar yaptı: “Millet İttifakı’nın adayının kim olacağından çok daha önemli olan sahip oldukları program. Adayı kim olursa olsun, hepsi aynı programı uygulayacak.  HDP’nin de içinde yer aldığı bu ittifakın program belli.  Türkiye’nin Mavi Vatan mücadelesine karşı ABD’nin tepesinde olduğu Fransa, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail’den oluşan cepheye teslim olacak bir program. İkincisi, Fırat’ın doğusunda ABD’nin PKK-PYD merkezli projelerine teslim olacak. Üçüncüsü de ekonomide de uluslararası büyük finans çevrelerini memnun eden bir hukuk sistemi oluşturacak, yani Türkiye’ye yeniden borç musluklarının açılması sağlanacak.

 

“Sayın Kılıçdaroğlu CHP kongresindeki konuşmasında Kürt meselesi için 'Bu mesele silahla değil, Meclis’te çözülür’ dedi. Yani ‘Mehmetçik PKK’yı ezmesin, bitirmesin.’ Bunlar zaten PKK’nın tezleri.

 

“Meral Akşener de ‘Doğu Akdeniz meselesini NATO ile çözelim. NATO, Yunanistan’la aramızı bulsun’ görüşünü savunuyor. Özetle Millet İttifakı’nın programı, Doğu Akdeniz’de, Fırat’ın doğusunda ve ekonomide ABD’ye, Batı’ya teslim olan bir programdır.”

 

 

AKŞENER’İN DEMİRTAŞ’A YANITI

 

Perinçek, Meral Akşener’in, HDP’li Selahattin Demirtaş’ın görüşme teklifini kabul etmesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Zaten fiilen CHP - İYİ Parti - HDP ittifakı mevcut. Hatta Davutoğlu ve Babacan da o ittifakın içinde. Yalnız bir sıkıntı var, orada zorlanıyorlar. HDP-PKK ile ittifak yapmak Türk Milleti tarafından kabul edilebilecek bir olay değil. Bu konuda da en çok zorlanan Sayın Akşener. Kendi tabanında HDP ile ortaklığa büyük tepki var. Ama önümüzdeki dönem bu fiili ittifak resmi hale de dönecek. İşte bunun işaretleri veriliyor.”

 

 

ABD’NİN MUHALEFETİ BİRLEŞTİRME PLANI

 

“Cumhur İttifakı’nı, Türkiye’yi savunan, Amerika’ya direnen bloğu bölmeye çalıştılar. AK Parti’den neyi kopardılar? Abdullah Gül’ü, Davutoğlu’nu, Babacan’ı… MHP’den de İyi Parti’yi kopardılar. Nereye getirdiler? CHP’nin yanına… CHP’nin yanına koydukları an HDP ile İYİ Parti’nin ittifakı sağlanmış oluyor. ABD de bu ittifakı güçlendirerek Erdoğan hükümetini yıkmak istediğini açık açık RAND Corporation raporunda yazıyor. ABD’nin Başkan adayı Joe Biden ekranlardan ilan ediyor. Her şey çok net.”

 

 

HDP’NİN KAPATILMASININ ZORUNLULUĞU

 

Perinçek, Millet İttifak’ında yer alan HDP’nin, kapatılması gereken bir PKK partisi olduğunu vurguladı: “Diyarbakır anneleri HDP’nin kapısına dayanmış diyor ki ‘Ver evladımı, evladımı istiyorum senden!’. Çünkü evladını ondan koparıp PKK’ya gönderen HDP var. Demek ki HDP, PKK için militan toplayan bir örgüt. İçişleri bakanlığı raporlarında hepsi ortaya çıkarıldı. HDP belediyeleri, cenaze arabalarıyla, kamyonlarla, diğer araçlarla doğrudan doğruya PKK teröristlerine hizmet eden belediyeler. HDP belediyelerine onun için kayyum atanıyor. Yani HDP, PKK’nın kolu, bacağı. Sonuç olarak, HDP bu eylemlerle siyasi partiler kanunumuza ve Anayasamızın 68. Maddesine göre kapatılması gereken bir parti. Meclis’te grubu bulunan partilerin de HDP’nin kapatılması için başvuru hakkı var. Ama ne hükümet, ne MHP, ne CHP ne de İYİ Parti bu sorumluluklarını yerine getirmiyor. Yalnızca Vatan Partisi bunu yapıyor. Biz dört defa, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına HDP’nin kapatılması için başvuruda bulunduk. PKK’nın partisine, hazineden 90 milyon TL'nin üzerinde para aktarılıyor. Meclis kürsüsü verilen HDP, savaşan Mehmetçiğimizi arkasından vuruyor. Bu durum asla kabul edilemez!”