Malatya'da Seçim Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Sürüyor

Malatya milletvekili adaylarımız Darende ve Balaban'da yurttaşlarla buluştu.

Tarih:

 

Malatya Milletvekilleri Adaylarımız seçim çalışmaları kapsamında Darende ilçe pazarı ile Balaban, Aşağıulupınar ve Kozluca halkını ziyaret etti.

Malatya Milletvekili Adaylarımız Adnan Türkkan, Abdullah Işıkgil, Melek Doğan ve beraberindeki heyetin ilk durağı Darende ilçe pazarı oldu. Pazar esnafı ve ilçe sakinleri ile görüşmeler yapan adaylar hırsızlardan hesap sormak için yetki istedi.
Üç dönemdir AKP’yi desteklediğini söyleyen Pazar efnası AKP’ye tepkisi şöyle dile getirdi: “Artık bu iktidara oy yok. Bahtımız karardı. Arkanızdayız. 4 oyumuz var. Oylarımız Vatan’ın olsun. Onlar saraylarda yaşıyor, halk ise perişan.”

Darende’den sonra Balaban’a giden Parti heyetimiz ilgiyle karşılandı.

Annesi Balabanlı olan Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e hemşehrileri destek sözü verdi: “Sayın Perinçek’in ataları hep burada. Daha önce de kendisi de ziyaret etti. Kendisi hemşehrimiz gücümüzün yettiği kadar destek sağlayacağız. Annesi Balabanlı olan Perinçek’e söz veriyoruz, destekleyeceğiz.”

Balabanlılara seslenen Malatya Adayımız Adnan Türkkan’ın hedefinde AKP’nin yürüttüğü bölünme süreci ve yolsuzlukları vardı. “AKP’nin seçimlerden sonra Anaysadan Türk Milleti kavramını çıkartmayı planladığı belirtten Türkkan, "Vatan Partisi buna izin vermeyecektir” dedi.

Türkkan konuşmasının şöyle sürdürdü: “Açılım açılım diyerek ülkeyi bölünme noktasına getirdiler. Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesinde 'Anayasa’da Türk kavramı olmayacak'  dedi. Vatan Partisi bölünme anayasasına izin vermeyecek. Bunlar ilk geldiklerinde “mücahitiz” dediler ama yıllar içinde “müttahit” oldular. 3 Milyonluk makam aracına binip bir de “ne var bunda Çerez parası” diyorlar. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedikleri için Malatyalılar yüzde 60larda oy verdi. Ama yüz yılın yolsuzluğunu yaptılar. Vatan’ın bütünlüğü için, Atatürk’ün döneminin kardeşliği ve üreten Türkiyesi için Vatan Partisi’ne oy istiyoruz.”

Bir başka kahve toplantısında konuşan Malatya 2. Sıra adayımız Abdullah Işıkgil ise kardeşi kardeşe düşüren AKP’nin ayrıştırma politikalarını eleştirdi: “13 Yıldan bu yana devam eden, kardeşleri birbirine düşüren politikalara dur demeliyiz. Kürt-Türk, Alevi-Sünni ayrım yaparak, kutsal kitabımızı eline alarak siyaset yapanlar öte yandan elinde silahla tehdit ederek oy isteyenlerden halkımızı kurtarmak istiyoruz. Ülkemiz üretim ülkesi olmak çıkarıldı, saman bile ithal ediyoruz. Bu toprakları yeniden üretir hale getireceğiz.”