Kuşadası TARİŞ alanıyla ilgili gelişmelere Vatan Partisi’nden tepki

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Kuşadası TARİŞ alanıyla ilgili gelişmelere Vatan Partisi’nden tepki geldi

Tarih:

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Kuşadası TARİŞ alanıyla ilgili gelişmelere Vatan Partisi’nden tepki geldi.

 

26 Milyon liralık bedelle Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve fizibilite raporlarından her türlü imara açık olduğu anlaşılan Kuşadası TARİŞ alanına ne yapılacağı tartışmaları sürüyor. Aydın BŞB tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların çoğunluğu ‘yeşil alan’ talebinde bulunmuştu. Belediye tarafından yapılan açıklamada ise alana ‘yeşil alan, yer altı otoparkı, kültür ve hizmet binaları yapılacağı, mevcut binaların da restore edileceği’ belirtilmişti. 

 

 

9.000 METREKARE YEŞİL ALAN NASIL OLACAK?

 

Toplamda 10.000 metre kare üzerine kurulu TARİŞ alanı önünde Aydın BŞB tarafından hazırlatılan reklam panosuna 9.000 metrekare yeşil alan yapılacağını belirten Aydın BŞB’ye Vatan Partisi’nden tepki geldi. “Söylenenler ile yazılanlar arasında fark var” diyen Vatan Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Handan Ersin, “Kuşadası halkı bölgenin çoğunlukla yeşil alan olarak kalmasını istiyor ancak büyükşehir belediyemiz ilave seçenekler de ekleyerek alana ilişkin farklı bir proje ortaya koyuyor. Ortaya koyulan proje ile 9.000 metre karelik bir yeşil alan yapılmasının imkanı yoktur. Vatan Partisi olarak biz de alanın yeşil alan olmasını talep ediyoruz. Benzer bir süreci Aydın Efeler’deki Atatürk Kent Meydanı’nın yapımında yaşanmıştı. Yeşil alan olacağı söylenen meydan rant kapısına dönüştü. Aynı sürecin Kuşadası’nın en güzide noktalarından olan TARİŞ alanı için de yaşanabileceğinden dolayı kaygılıyız.” ifadelerini kullandı.