Krizin çözümü Atatürk ekonomisi

Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Koç krizin çözümün Atatürk’ün devletçiliğinde olduğunu söyledi

Tarih:

Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Eknominin Çıkış Yolu, İşsizlik Sorunu ve Yerli Malı konulu konferans düzenledi. Konferansa Vatan Partisi Genel Başkan Yardıcımsı ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç ile Akdeniz Üniversitesi İİBF (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ) kurucularından Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu katıldı. Üniversitelilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Türkiye’deki ekonomik kriz ve işsizlik sorunu konuşuldu.

 

 

‘BORÇ BATAĞINA SAPLANDIK’

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yavuz Tekelioğlu Salonunda düzenlenen konferasta konuşan Koç, Türkiye’nin bugün yaşadığı krizin geçmişteki krizlerden daha derin ve sıkıntılı olduğunu söyledi.

 

Yıldırım Koç, “Bunun birinci sebebi Türkiye’nin üretim ekonomisinden uzaklaşmasıdır” dedi. 2001 yılından bu yana Avrupa’nın Türkiye’deki üretimi durdurma politikası izlediğini ifade eden Koç, “Üretim ekonomisini durdurdular. Türkiye dışa bağımlı bir hale geldi ve borç batağına saplandı” diye konuştu.

 

 

KAMUCU ÇÖZÜMLER GEREK

 

Yaşanan krizin tek çözüm yolunun üretim ekonomisi olduğunu vurgulayan Yıldırım Koç “Devletleştirme, İttihat ve Terakki’den gelen ve Atatürk’ün de çok önem verdiği bir politikadır. Şu an içerisinde bulunduğumuz krizin tek çözümü Atatürk’ün devletçiliğindedir” ifadelerini kullandı.

 
Konferansta, kurucusu olduğu fakültede gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Tekelioğlu da üretim ekonomisinin önemi üzerinde durdu. Yerli malı tüketmenin bugün yakıcı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Tekelioğlu “Hepimiz tüketiciyiz ama ne tükettiğimizi bilmiyoruz. Küresel ticaret bize çok banal ürünler dayatıyor. Kendilerinin tüketmekten imtina ettiği ürünleri Türkiye ithal ediyor. Gıda güvenliğimiz yok” diye konuştu. Tekelioğlu, ülkenin kalkınması ve gıda güvenliğimizin sağlanması için yerli malların tüketilmesi gerektiğine işaret etti.

 

Gençlerin yoğun katılımıyla düzenlenen konferansın sonunda, hatıra fotoğrafı çektirildi.