"Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimiz"

Vatan Partisi Hatay İl Başkanlığı heyeti, Özçelik-İş Sendikasını ziyaret etti

Tarih:

1/2
2/2

Özçelik İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ve kıdem tazminatına dokunulması halinde mücadele alanlarına ineceklerini belirtti. 


Vatan Partisi Hatay İl Başkanlığı heyeti, Özçelik-İş Sendikasını ziyaret ederek, 1 Mayıs İşçi sınıfının bayramı olduğunu ve bu bayramı işçi sınıfı ile birlikte kutlayacaklarını söyledi. 


Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Şube Başkanı İbrahim Bedir, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör ile şube binasında ziyaret ederek, bir süre 1 Mayıs işçi bayramı ve sendikal konularında sohbet ettiler. 


Mehmet Göngür (Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı) 

 


Emekçilerimizle Birlikte Bayramı Kutlayacağız


Hak İş Konfederasyonu ve Özçelik İş Sendikası olarak bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını bu yıl Urfa’da kutluyoruz. Hak İş Sendikasına bağlı bütün sendika şubelerine çağrı yapılmıştır. 30 Nisan akşamı muhtemel olarak gece yarısı şubelerin önünden hareket edeceğiz. Emekçi kardeşlerimizi, işçi sınıfımızı meydanlara bekliyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlarımız isimlerini sendikamıza yazdırırlarsa, birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramını Urfa’da birlikte kutlarız. 

 


Kıdem Tazminatı Bizim Kırmızı Çizgimizdir 


1 Mayıs İşçi ve Emekçilere kutlu olmasını diliyorum. Hak İş Konfederasyonu bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramını Urfa ilimizde kutluyoruz. İleriki yıllarda bütün sendika konfederasyonlarının ortak kutlaması dileğinde bulunuyorum. İşçiler ve emekçiler zor günlerden geçmektedir. Özellikle kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunda yoğun eleştiriler vardır. Hak İş ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlarımızın tavrı çok nettir, kazanılmış haklarımızdan asla ve asla geri adım atılmayacağını açıkladılar. Bizde genel başkanlarımızın bu tavrını sonuna kadar destekliyoruz. Altını çiziyorum ve kırmızı çizgimizdir, diyorum. 


İşçi sınıfının çok ciddi sorunları vardır. Özellikle metal iş kolunda ve 1700 ve 1800 derece  ateşin karşısında çalışanlar, ağır sanayi kapsamında değillerdir, ya da yüzde on gibi bir rakamla ağır sanayi kapsamındadır. Biz istiyoruz ki, metal kolunda çalışanların ağır sanayi kapsamına alınması gerekir diyoruz. 


Özellikle vergi oranları çok yüksek, özellikle işçiler ve kamu emekçileri %35 gibi yüksek vergilerle karşı, karşıyadır. Aralık ve ocak ayları arasındaki aldıkları maaşların fark en az %20 olmuştur. Yani maaşlar %20 erimiştir. Biz emekçilerden kesilen vergileri yüksek buluyoruz ve kesilmesini talep ediyoruz. 


Metal sektöründe çalışan işçilerimiz açısından çıraklık ve başlangıç tarihleri çok önemlidir. SSK bunları emeklilik de baz almıyor. İstiyoruz ki, meslek liselerindeki ve çıraklık staj başlangıç tarihleri ya borçlandırılarak emekli tarihi giriş olarak baz alınsın. Bu sektör ağır bir sektör ve insanlarımızın 65 yaşına dek çalışması çok zordur. Metal ve ağır sanayide çalışan işçilerimiz 45-50 yaşında pert oluyorlar. Yine bölgemizde hava ve çevre kirliliği hat safhaya ulaştı. İşverenlerle bu konularda konuşuyoruz ama denetim konusunda ciddi sıkıntılar vardır. Bunların gerçek anlamda denetlenmesi istiyoruz.  


Ben tekrar sendikalarımızın ortak bir dil kullanmasını, uzlaşmalarını ve bayramları ortak kutlamasını istiyorum. 


Yunus Özgür Yıldırım (Vatan Partisi Hatay İl Başkanı) 

 


İşçilerin ve Emekçilerin Bayramı Ortak Kutlanmalıdır


Özçelik İş Sendikamızı 1 Mayıs Emekçi Bayramı öncesi ziyaret ettik. Kendileri ile görüş alış-verişinde bulunduk, özellikle kıdem tazminatı konusunda sendikamızın fikirler ile aynı düşünüyoruz. Bunun işçinin ve emekçinin kırmızı çizgisi olduğunu düşünüyoruz. 1 Mayıs İşçilerin ve emekçilerin dayanışma bayramında kendilerinin yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi bir kere daha belirtiyoruz. Özçelik İş Sendikası Şube Başkanımızın, dileği olan ‘Sendikaların ortak bayram kutlaması’ dileğini biz de paylaşıyoruz.