"Kenarda durmakla olmaz"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Koçoğlu, Vatan Partisi’ne katıldı.

Tarih:

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü, halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ferit Koçoğlu, Vatan Partisi’ne katıldı. Aslen Samsunlu olan Koçoğlu, 1986 yılında görevle geldiği Sivas’tan ayrılmadı. Çevresi ve öğrencileri arasında saygın ve dürüst bir isim olarak kabul gören Koçoğlu, 1996-2004 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak hizmet verdi, halen üniversitenin Tıp Fakültesi Halk Sağlığı kürsüsünde öğrenci yetiştiriyor.  

 

KENARDA DURMAKLA OLMAZ’ 

Prof. Dr. Mustafa Ferit Koçoğlu, “Neden Vatan Partisi?” sorusuna kısa ve net bir ifadeyle şu yanıtı verdi: “Vatan deyince hepsi onun içinde. Vatan bugün tehlikede. Atatürk’ün 19 Mayıs’ta söylediği söz vardır ya, hani ‘vatanın geleceği tehlikede’ der, benimki de işte öyle...” 

Prof. Dr. Mustafa Ferit Koçoğlu, bugüne kadar aktif siyaset içinde olmadı, ancak kendi ifadesiyle lise çağlarından beri “Her insan ne kadar takip ederse” o kadar siyasetle ilgilendi. Ancak, öğrencilerine her zaman mutlaka siyasetle ilgilenmelerini tavsiye eden Mustafa Hoca, şu öğütleri veriyor: 

“Dürüst olun, bilimi esas alın, vatanımızı sevin!” Prof. Dr. Koçoğlu, bugünlerin, herkesin elini taşın altına koyması gerektiği günler olduğunu söylüyor ve “Kenarda durmakla olmaz” diyor.