Kars Kalesi önünden seslendik: Söz veriyoruz yaparız!

Kars Belediye Başkan adayımız Tuncay Mutluer, belediye meclisi adayları ile birlikte halkın huzurunda 20 maddelik taahhütname imzaladı

Tarih:

Vatan Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer, yeniden belediye başkanı olduğu takdirde Kars için yapacaklarına dair 20 maddelik bir taahhütname imzaladı. Mutluer’in vaatleri, halkçı belediyenin en güzel örneklerini sunarken, PKK’nın bölgedeki faaliyetlerine de darbe vuruyor.

 

Daha önce Kars’ta belediye başkanlığı yapmış ve ‘Efsane Başkan’ olarak hafızalara kazınmış olan Vatan Partisi Adayı Tuncay Mutluer, Kars Kalesi’ni arkasına alarak bir taahhütname imzaladı. Burada açıklama yapan Mutluer, “Ben ve partim korkmuyoruz! Ne belediyenin yıllardır biriken borcundan, ne yıllardır köyleştirilen şehir durumundan, ne de yaratılan bu utanç ve çaresizlikten korkuyoruz. Birikimli, donanımlı, cesur ve kararlı partimize ve kendimize güvenimiz tamdır. Çünkü ben ve partim, Atatürk yolunda, Atatürk gibi düşünüyoruz. Atatürk, nasıl Cumhuriyet’i ilan edip, Ankara bozkırını bir Cumhuriyet başkenti yaptı ise, ben de bu çaresiz ve çamur şehri, bir Cumhuriyet şehri yapacağım” dedi.

“Projelerimiz var. Kadromuz var. Birikimimiz var. Tecrübelerimiz var” ifadelerini kullanan Mutluer, daha sonra imzaladığı Taahhütname’yi açıkladı:

 
1. Belediye başkanı seçildiğimde ilk iş olarak şehrin temizlenmesine, yolların düzeltilmesine, kaldırımların yürünür hale getirilmesine ve çevre düzenlenmesine hemen başlayacağıma,

 

2. Şehir içi trafik başta olmak üzere kaldırımların düzensizliğinin giderilmesini sağlayacağıma,

 

3. 65 yaş üstü yurttaşlarımızın şehir içi, üniversite öğrencimizin üniversite yerleşkesine ulaşımını ücretsiz yapacağıma,

 

4. Kars’ın 23 mahallesine de eşit hizmet götüreceğime,

 

5. Her mahalleye spor alanı, yürüyüş yolu ve çocuk parkı yapacağıma,

 

6. Kars’ta çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğime ve yozlaşmayla mücadele edeceğime,

 

7. Çalışan kadınlarımızın, çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri kreşler açacağıma ve kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik etkinliklerini yapacakları modern merkezler kuracağıma,

 

8. Engelli yurttaşlarımız için şehir içi dolmuş ve otobüslere asansör koyduracağıma ve ruhsat verilecek inşaatlarda engelli vatandaşların durumunu göz önünde bulunduracağıma,

 

9. Yaşlı, kimsesiz ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza ücretsiz barınma evi yapacağıma,

 

10. Doğu Ekspresi ve diğer yollarla ilimize gelen turistlerin rahat, güvenilir ve gönüllerine göre gezip dolaşabilecekleri modern bir şehircilik hizmeti sunacağıma,

 

11. Kars Belediyesi’ni taşeron şirketlerden arındıracağıma ve taşeron işçilere kadro vereceğime,

 

12. Kars’ı, Kafkasya Ticaret ve Kültür Başkenti yapmak için çalışacağıma,

 

13. Kars’ı, tarihi yapılarıyla müze kenti yapacağıma ve şehrimize gelen turistlerimize gerçek kimliğimizi ve kültürümüzü tanıtacağıma,

 

14. ‘Bit Pazarı’nı yeniden düzenleyip Kapalı Çarşı haline dönüştüreceğime,

 

15. Sağlıklı bir nesil için Çocuk Tiyatro Şenlikleri düzenleyeceğime ve çocuk oyun alanları kuracağıma,

 

16. Yaz aylarında ücretsiz açıkhava sinemaları açacağıma,

 

17. Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova gibi Kültür Elçileri olan halk ozanlarımızın isimleri ile birer kültür merkezi açarak, halk ozanları geleneğimizin yaşatılması için ozanlara rahat çalışıp üretmelerine yardımcı olacağıma,

 

18. Kars’ın her mahallesinden seçilecek dört temsilci ve muhtarlarıyla kurulacak Halk Meclisi’nde, şehrin ve mahallelerin sorunlarını ilk ağızdan öğrenerek çözülmesi için çalışacağıma,

 

19. Belediye Meclisimizin bütün kararlarını halkımıza duyuracağıma,

 

20. Yapılacak ihaleleri, salon dışında isteyen yurttaşlarımıza canlı izleteceğime ve ihaleleri önceden ilan edeceğime,

 

Ve bu kadim şehrin birliğini, dirliğini, yüksek haysiyet ve onurunu koruyup kollayacağıma, sizlerin onurlu şahsiyeti huzurunda söz veriyorum.

BELEDİYE MECLİS ADAYLARI GÖREV İÇİN HAZIRLAR

 

Taahhütname’nin açıklanmasında hazır bulunan Vatan Partisi Belediye Meclis adayları da Kars için çalışmaya hazır olduklarını bildirerek, şunları söylediler:

 

■ Muharrem Yerli: Sayın Tuncay Mutluer, belediye başkanlığı yaptığı dönemde nasıl ilkleri başardıysa, at arabalarını nasıl kaldırdıysa, semt pazarlarını nasıl kurduysa, su gelmez denen Bayburt Köyü’nden nasıl su getirdiyse, şimdi de aynı tecrübe ve birikimle bir kez daha bir ilki gerçekleştirecek. Tuncay Mutluer, bu Taahhütname ile yine bir ilki başardı ve başkan olduğunda bu vaatleri hep beraber yerine getireceğiz.

 

■ Kemal Mutluer: Biz Sayın Başkanımızla göreve geldiğimizde bu Taahhütname’yi yerine getireceğimize inanıyor, yetki istiyoruz.

 

■ Turgut Yıldırım: Sayın Başkanımızın 1994-1999 yılları arasında Karsımız için yapmış olduğu büyük hizmetler var. Yani önümüzde bir ayna var. Tırmıklarla yapılmaya çalışılan asfalt işlerinden, asfalt fabrikasına geçilen bir dönem var. Kooperatifleşme gerçeği var. Onun döneminde halk otobüsleri gerçeği var. Yani o döneme baktığımız zaman, bu Taahhütname’ye imza atmamak mümkün değil.

 

■ Ezgi Yılmaz: Geleceği görmek için biraz da arkamıza bakmamız gerekiyor. Arkamızda büyük bir birikimimiz var. 1994-99 yılları bizim için büyük bir birikim. Tuncay Mutluer o dönem nasıl büyük projeleri hayata geçirdiyse, 31 Mart’tan sonra da taahhüt ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Buna içtenlikle inanıyoruz.

 

■ Erdem Karadağ: Biz bu işi yaparız ve yapmaya da kararlıyız. Çünkü birikimimiz var. Tuncay Başkanımız var. Partimiz var.

 

 

'HİÇ AYRIMCILIK YAPMADI'

 

Kars’ın tanınmış simaları, Taahhütname’nin açıklanması sırasında Tuncay Mutluer’i yalnız bırakmadılar. Mutluer’e destek veren isimlerin açıklamaları şöyle:

 

■ Selahattin Dalgınlı (Eski Türk Hava Kurumu Kars Başkanı): Ben Tuncay Mutluer’i 25 yıldır tanıyorum. Bu şehre yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, o zaman da teşekkür ettim ve şimdi de teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Kars’a iyi bir belediye başkanı seçeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.

 

■ Zeynep Mutluer (Ev Hanımı): Ben Tuncay Mutluer’in bu Taahhütname’yi hayata geçireceğine canı gönülden inanıyorum. Ve şöyle diyorum: Tuncay Mutluer kaldığı yerden, 1 Nisan’dan itibaren devam edecek. Tek çare Tuncay Mutluer’dir.

 

■ Fevzi Aykut (Çiftçi): Bu şehirde, gelen ırkçılık yaptı giden ırkçılık yaptı. Kürt-Türk ayrımcılığı yaptılar. Serhat şehrimiz Kars’ı ikiye böldüler. Ben bir Kürt olarak bunu asla istemiyorum. Kars’ta yaşayan Türk de Kürt de aynı kaderi paylaşıyor, aynı çamurda kirleniyor, aynı havayı soluyor. Artık yeter diyoruz. Tuncay Başkanı daha önceki başkanlığından çok iyi biliyorum. Tuncay Başkan ‘O Kürt, bu Türk...’ diye bakmadı, ‘Kars’a nasıl hizmet edebilirim’ diye baktı ve gerekeni yaptı. O yüzden ben yine Tuncay Mutluer diyorum ve Kars halkını 31 Mart’ta Tuncay Mutluer’e oy vermeye davet ediyorum.

 

 

KARS'TA SEÇİM İKİ PARTİ ARASINDA

 

Seçim çalışmaları hakkında Aydınlık’a bilgi veren Vatan Partisi Genel Merkez Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç, şunları söyledi:

 

“Baştan söyleyeyim, seçimi kazanacağız. Bu seçim PKK’nın yasal partisi HDP ile vatanseverleri, milliyetçileri, Atatürkçüleri birleştiren Vatan Partisi arasında geçmektedir. Buradan sizin aracılığınızla Kars halkına şöyle bir uyarıda bulunmak istiyorum: HDP’nin burada olası seçimi kazanması; Diyarbakır gibi, Cizre gibi, Yüksekova gibi hendek kazmalar, tünel kazmalar, mayın döşemeler ve bunların ardından esnafımızın kepenk kapatması, Kars halkının huzurunun kaçması anlamına gelir. HDP yetkililerinin ve HDP’nin seçim çalışmalarında kullandıkları sloganlara, pankartlara baktığımızda bunu çok iyi görüyoruz. Bir bunlara asla müsaade etmeyeceğiz.

 

“Kars’ın geleceğine 31 Mart’ta Kars halkı karar verecektir ama yaptığımız kamuoyu araştırmalarında, esnaf görüşmelerimizde, ev ziyaretlerimizde görüyoruz ki Kars halkı Vatan Partisi ve Tuncay Mutluer’de birleşiyor. Biz Kars’ın kahraman halkına güveniyoruz.”