Kadının sorunu vatanın sorunudur

Öncü Kadın kurultayı pazar günü Ankara'da yapacak. Kurultayda yeni kadrolar belirlenecek, hem kadınlar hem de vatan için yapılacaklar tartışılacak.

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın'ın 'Vatan, Üretim, Eşitlik için Atılım' Kurultayı'na sayılı günler kaldı. Türkiye'nin öncü kadınları 30 Haziran Pazar günü saat 10.30'da Ankara Plaza Hotel'de bir araya gelecek. “Kadının sorunu Vatan'ın sorunu” şiarıyla yola çıkan Öncü Kadınlar; bağımsız, başı dik ve üreten Türkiye için mücadelenin en önünde yer alacaklarını vurguluyor. Vatan Partisi'nin Öncü Kadınları, Kurultaya ilişkin Aydınlık'a konuştu.

 

 

'ÖNCÜ KADIN'DA ÖRGÜTLENELİM'

 

Adana Öncü Kadın İl Başkanı Emine Coşkun, kadınların örgütlenerek sorunlara çözüm bulabileceğini belirtti. Coşkun, kadının toplumdaki önemine ilişkin şunları söyledi: ''Türkiye'nin bağımsızlığına ulaşmak için üretimi yeniden canlandırmalıyız. Türk kadını her zaman üretimin içinde olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Atatürk, vatan söz konusu olduğunda her şeyi göze alarak önce vatan diyen kadınlar ile Kurtuluş Savaşı'nda yol almıştır. O kadınlar hem üretmiş hem de savaşta yer almıştı. Bizler de o kadınların torunları olarak bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Günümüzde kadınların aktif siyastte olması gün geçtikçe artmıştır. Partimizde Öncü Kadınlarımız her yerde ilk görev alanlardır. Kadınlarımızın omuzlarındaki ağır yüklere rağmen siyasette ve aktif olması Öncü Kadınımızın başarısıdır.

 

Biz kadınlar biliyoruz ki kadınlarımız örgütlü olursa iktidar olur. Hem Türkiye'nin sorununu çözer, hem kadınların sorununu çözer. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar Vatan Partisi'nin her kademesinde görev alır. Çünkü Vatan Partisi'nde örgütlenmek demek Türkiye'nin büyük sorunlarını çözmek demektir.”

 

 

DOĞRU MEVZİDE MÜCADELE

 

İzmir Öncü Kadın İl Başkanı İncisel Aytar da Vatan Partisi'nin bütün kadınlarının doğal Öncü Kadın üyesi olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Vatan savunmasında partimiz kadını ve erkeği ayırmaz, bir bütündür. Ülkemiz olağanüstü dönemlerden geçiyor ve Öncü Kadınlara da çok önemli görevler düşüyor. Yeni Kurultaydan da çok iyi bir kadro çıkaracağız ve önümüzü çok daha ileriye götüreceğiz. Kadın kitle örgütlenmesinin temellerinin oturması da buradan geçiyor. Var gücümüzle Kurultaya gelmemiz gerekiyor. Öncü Kadının baş görevlerinden biri de kadın kitle örgütlerini doğru mevziye çekmek ve 'Vatan, Üretim, Eşitlik için' bir araya getirmek. Kurultayımıza bütün dostlarımızı, bize destek veren bütün arkadaşlarımızı bekliyoruz.”

 

 

KADINLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

 

Ankara Öncü Kadın İl Başkanı Aysan Canver de şunlara dikkat çekti: “Türkiye'nin bugün girmiş olduğu durumu göz önüne alarak görüyoruz ki kadınlara büyük görevler düşüyor; bunun bilincindeyiz. Daha güçlü, daha heyecanlı, siyasete daha etkin bir şekilde kadınları katabilmek için güçlü bir Öncü Kadın Kurultayı yapmaya karar verdik. Kurultayımıza Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek de katılacak bütün kadın arkadaşlarımızı 30 Haziran'da kurultayımıza bekliyoruz.”

 


KADIN ADAYLARA EN ÇOK YER VEREN PARTİ

 

Aydın Öncü Kadın İl Başkanı Zühre Genişel de ülkemizin bir vatan savaşı ve ekonomik savaş verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Vatan savaşı veren bir ülkenin bütün milleti seferber etmesi gerekiyor. Kadınların katılımı ile ancak başarıya ulaşabiliriz. Öncü Kadın örgütü olarak bu görevin bilincindeyiz. Üretimin bir parçasıdır kadınlar ve ekonomik krizden en çok etkilenen kadınlardır. Ülkemizin üretim devriminin inşa süresinde kadınlarımızın daha etkin rol alması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye'nin önü çok aydınlık ama kadınları daha doğrudan etkileyen sorunlarımız olduğunu değiştirmiyor. İş ve sosyal hayatta eşitsiz durumlar var. Bunlarla mücadele etmek için Öncü Kadın mücadele ediyor. Vatan Partisi kadın adaylara en çok yer veren partidir. Siyasette kadının önünü açan bir partiyiz. Bu bizim devrimci kimliğimizden geliyor. Kadını toplumun her alanında önünü açmazsak başı dik Türkiye'yi yaratamayız. Biz hergün, yarın daha çok çalışmamız gerek, diyoruz. Çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Öncü Kadın örgütümüzü daha çok güçlendirmek için bütün kadınları kurultayımıza bekliyoruz."

 


VATAN PARTİSİ'NİN ÇÖZÜMLERİNİ KADINLARLA BULUŞTIRACAĞIZ !

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, Türk kadınının, vatan savunmasının ve üretim devriminin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizerek, “Zafer, ancak toplumun tamamının seferber edilmesiyle, yani toplumun yarısını oluşturan kadınların bu devrimci sürece katılmasıyla kazanılacaktır” dedi. “Bağımsız, başı dik ve üreten Türkiye mücadelesi aynı zamanda kadının özgürleşme mücadelesidir” vurgusu yapan Ayvalı, şunları kaydetti:

 

“Kadınlar bugün üretimin her aşamasında, kültürde, sanatta, sporda, siyasette ve bütün toplumsal alanlarda ağırlıklarını hissettirmeye başlamıştır. Diğer yandan, kadın ile erkek arasındaki fiili eşitsizlikle, baskı ve şiddetle mücadele her kesimden kadının gündemindedir. Bu tablodan hareketle 'Vatan, Üretim ve Eşitlik için Atılım Kurultayı' sloganıyla Öncü Kadın Olağanüstü Genel Kurultayı’nı topluyoruz.”

 


'GENİŞ KADIN KİTLELERİYLE BULUŞACAĞIZ'

 

“Kadının sorunu vatanın sorunudur” diyen Ayvalı, şöyle devam etti: “Emeği değerini bulmayan ev kadınından sosyal güvenceden yoksun çiftçi kadına, işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya olan işçi kadından geleceksizlik kaygısı yaşayan üniversiteli kadına, krizle boğuşan iş kadınından çalışma hayatına devam edemeyen anneye, okuma yazma bilmeyen kadından şiddet ve taciz mağduru kadına kadar her kesimden kadının sorunu bizim sorunumuzdur. Çözümleri de bizim çözümümüzdür. Bu sorunları yaratan bütün ekonomik, siyasi, kültürel temelleri ortadan kaldıracak program ve birikim Partimizde mevcuttur. Vatan Partisi’nin çözümlerini geniş kadın kitleleriyle buluşturacağız. Kadınlar her yerdedir, biz de her yerde olacağız. Dışa açık, çok yönlü, yaratıcı, atak ve cesur çalışma tarzıyla örnek yaratacağız. Bu kurultay aynı zamanda, Partimizin Türkiye gençlik hareketine damga vuran gençliği ile kadın hareketimizin tecrübesini birleştirecektir.”

 

Meltem Ayvalı, Kurultaya katılım çağrısı yaptı: “Öncü Kadın; üreten ve örgütlü kadındır. Partimizin bütün kadın üyelerini 30 Haziran Pazar günü saat 10.30’da Ankara Plaza Hotel’de yapacağımız Atılım Kurultayı’na katılmaya çağırıyorum. Zaman göreve atılma zamanı. En büyük sorumlulukların altına gülümseyerek, coşkuyla, hep birlikte girelim.”