İzmir "Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk" Sloganlarıyla Yürüdü

Yürüyüşe İzmir İl Başkanımız ve İzmir milletvekili adaylarımız da destek verdi.

Tarih:

 

İzmirli yurttaşlar, Ermeni Soykırımı yalanının 100. yılında, '100 yıllık Ermeni Soykırım Yalanını Bitiriyoruz’ yürüyüşünde buluştu. ‘Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk’ ve ‘Soykırım Yalanı Emperyalist Planı’ sloganlarıyla yürüyen vatanseverlere çevre sakinlerinden de büyük destek geldi.  Talat Paşa Komitesi  öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe İzmir İl Başkanımız Mustafa Tosunlar ve İzmir Milletvekili adaylarımız da katıldı.

Bostanlı İskele’den Şehit diplomatlar anıtına yürüyen Talat Paşa Komitesi ve yüzlerce yurttaş adına konuşmayı ilk olarak, Talat Paşa Komitesi  İzmir Temsilcisi Kevser Külahçıoğlu gerçekleştirdi. Külahçıoğlu, ‘100 yıllık yalana ve ona çanak tutanlara karşı yürüyoruz. Ermeni Soykırımı iddiaları emperyalist oyunun bir parçasıdır. Tüm halkımızı Ermeni  Diaspora Projesi’ni bozmaya çağırıyoruz. İsmet İnönü’nün de dediği gibi ‘Bizim ellerimiz bilhassa temizdir’” dedi.

 

“Devletin Başına Mertleri Getirin Bu Dava Bitsin”

Daha sonra konuşmasını yapan Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, ‘’Savunma işinden bıktık. Yapacağımız en iyi savunma diplomatik taarruzdur.Bizim şehitlerimizin hesabı soruldu mu? Biz soykırım yapmadık vatan savunduk” diye konuştu.

Hak haklının değil kuvvetlenindir diyen Öney,” Biz kazandığımız zaferlerden bile faydalanmıyoruz. Vatan Partisi  Genel Başkanı Doğu Perinçek Türk milletine yıkılmak istenen bu utanca karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Bir milletin büyüklüğü fertlerinin sayısıyla değil mertlerinin sayısıyla ölçülür. Devletin başına mertleri  getirin bu dava bitsin‘’ dedi.

 

“Vatanın Bölünmesine Karşı Vatan’da Birleşmeye Çağırıyoruz”

 

Ermeni Soykırımı yalanının 100. yılında,’ 100 yıllık Ermeni Soykırım Yalanını Bitiriyoruz’  yürüyüşünde halkla bir araya gelen Partimizin adayları,  Ermeni Soykırımı yalanının Türkiye’nin parçalanmasının aracı olduğunu ve bu yalana karşı örgütlü şekilde mücadele etmenin gerekliliğini savunarak vatanın bölünmesine karşı  Vatan’da birleşmeye çağırdı.