İzmir İl Başkanlığımızdan İZBAN işçisine samimi ziyaret

İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu: “Büyükşehir, Hacıağa kibirliliğiyle işçilere yaklaşıyor"

Tarih:

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

İZBAN işçileri, grev mücadelesine devam ederken grev dışı çalışan trenler için Karşıyaka İş Mahkemesi’ne başvurdu. Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, İZBAN işçilerinin başvurusu üzerine Alsancak Gar İstasyonu’ndaki işçileri ziyaret ederek, işçilere hazırladıkları sıcak çorbaları ikram etti.

 

İZBAN işçileri, grev mücadelelerini sürdürüyor. Grevin başında olan grev sözcüleri, gözcüleri ve işçiler, bu sefer grev kırıcılığının yapılmaması için Karşıyaka İş Mahkemesi’ne başvurdu. Grev dışı çalışan trenlerle grev kırıcılığı yapılması İş Kanunu’na göre usüle aykırı. İş Kanunu’nun 68. Maddesi ‘’grevdeki işçilerin yerine işçi alınamayacağını ve herhangi bir şekilde taşeron eliyle bu işlerin yapılamayacağını’’ söylüyor. Bu usülsüzlükle alakalı Demir Yol-İş Sendikası Karşıyaka İş Mahkemesi’ne başvurdu.

 

Grev kırıcılığı ile ilgili başvurunun üzerine İZBAN işçilerinin grev mücadelesinin en başından beri yanında olan Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, işçilere destek ziyaretinde bulundu. Destek ziyaretine hazırladıkları sıcak tarhana çorbasını getiren Vatan Partisi heyeti, işçilere çorba ikram etti. Ziyarete Öncü Kadın ve Öncü Gençlik İl Teşkilatlarıyla birlikte katılan Vatan Partisi heyeti Ulusal Kanal canlı yayınına katıldı.

 

 

Grev kırıcılığı İş Kanunu’na aykırı

 

Canlı yayında grevdeki İzban işçileri adına konuşan Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, ‘’Vatan Partisi’nin her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. İkramlarına da çok teşekkür ediyoruz. İş verenimiz grevi kırmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor ama biz yine de grevimize devam ediyoruz. Bunun yanı sıra dün Karşıyaka 1. İş Mahkemesi’ne grev kırıcılığının sona ermesi için başvuruda bulunduk. İZBAN’da staj gören çeşitli meslek liselerinden öğrencileri çalıştırmaya çalışıyorlar, kanuna göre iş yerinde grev varsa staj yapan öğrencilerin stajına son verilir. Bunun yanı sıra grev süresince bakımı yapılmayan trenlerle sefere çıkmak İzmir halkının can güvenliğini riske atmaktadır’’ diyerek grev kırıcılığının son bulması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

 

 

Mağduriyetin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi ve İZBAN’dır

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, “342 çalışanıyla İZBAN, günde 300 bin ayda bir milyon yolcu taşıyor. Yaptığı seferlerle dünyayı 9 kez turlamış oluyor. Çalışan arkadaşlarımızın maaşına bakınca açlık sınırı altında kaldıklarını örüyoruz. Unutmayalım ki Ankara’da tren kazasında 9 kişi öldü 86 kişi yaralandı. Acımız bu kadar tazeyken İzmir’de bir benzerini yaşamak istemeyiz. Trenlerin bakımlarının yapılmaması, İzmirlilerin de hayatını riske atan bir şey ve aynı zamanda İş Kanunu’nun 68. maddesine aykırı. Bu durum resmen bir suçtur. Biz en kısa zamanda İZBAN’daki işçilerimizin yaşayabilir bir maaş ve hak taleplerini almalarını istiyoruz. Siyasi hesaplaşmanın bir sonucu olarak bakıyoruz yöneticilerimize gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey gerek Devlet Demiryolu yöneticileri adeta bir hacıağa kibirliliğiyle sendikacı arkadaşlarımız ve işçilerimizle konuşmuyorlar ve İzmir halkını da cezalandırıyorlar. Buradaki mağduriyeti yaratan İZBAN işçileri değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir’’ dedi. Mutlu, Vatan Partisi’nin İZBAN işçilerinin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

 

Ulusal Kanal canlı yayınından sonra Vatan Partisi üyeleri getirdikleri sıcak tarhana çorbasını grevdeki işçilere ikram etti. İşçiler desteklerinden dolayı Vatan Partisi İzmir İl Teşkilatı ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.