İzmir İl Başkanlığımızdan 10 Kasım anması

İzmir İl Başkanlığımız, İzmir Valiliğinin düzenlemiş olduğu resmî törene katıldı

Tarih:

1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak İzmir Valiliğinin düzenlemiş olduğu resmî törene katıldık. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeline çelenk bıraktık. 
 
Ardından TGB ve CKD İzmir Şubeleri ile birlikte Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde ortak basın açıklaması gerçekleştirdik. TGB İzmir adına İl Başkanı Ozan Özaslan; “O’nun naçiz vücudu aramızdan ayrılsa da, bugün de görüldüğü üzere, fikirleri ve eserleri en canlı haliyle yaşıyor. Çizdiği rota, ortaya koyduğu program, bugün ülkemizin ve milletimizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde yolumuza ışık tutuyor. Şimdi bizler, bu büyük mirasın emanetçisi ve devamcısı gençler olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde yas tutup karalar bağlamayı değil, O’nun mücadele bayrağını daha da yukarı taşımayı kendimize görev biçiyoruz. 10 Kasım yas değil, mücadele günüdür diyoruz. " dedi. 


 
Vatan Partisi adına İl Sekreteri Erdem Şahin;  


Değerli İzmir Halkı, 


10 Kasım sadece Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız gün değildir. Aynı zamanda Atatürk Devrimciliğini önümüze koyma günüdür. Yas değil, Mücadele günüdür. 


İşte bugün Türk milleti okul sırasında, nöbette, trafikte, hastanede, meydanlarda vatanın her karış toprağında dimdik ayakta saygıyla Atamızı anıyor. 


Ve bugünün ihtiyacı Atlantik sisteminin yarattığı Ne liberal programlar değil, Halkçı ve devrimci Atatürk programıdır! 


Tatlı su devrimciliği değil, Atatürk devrimciliğidir! 


Atatürk Devrimciliği tarihte mevzilenmek değil, günümüzde mevzilenmektir. 


Bugün Atatürk devrimciliği demek, gerici ve bölücü terörle mücadele eden Türk ordusunun, Türk Polisinin ve Türk yargısının arkasında durmak demektir.  


Doğu Akdeniz’de ABD ve İsrail namlularına karşı durmak, 


Komşularımızla iş birliğini sağlamak, 


Atlantik sisteminden çıkıp Avrasya’da nefes almak, 


Dolar saltanatını yıkmak, 


Andımıza sahip çıkmak ve tüm yurtta okullarda okutulur hale getirmektir. 


Savaşan Türkiye’nin önündeki biricik çözüm Atatürk devrimciliğidir. 


Atatürk Devrimciler bugün Vatan ve Üretim mevziisindedir.    


Bugün bu mevziden bakmayanlar, mevzide sipere yatmayanlar Türk halkıyla kaderini birleştirmeyenlerdir. Onların kaderi emperyalizmle aynı kaderde birleşmektedir.  


Ve Türk devrim tarihimiz bize şunu öğretmiştir. Emperyalizm bu topraklardan yine Atatürk programıyla, Atatürk devrimciliğiyle temizlenecektir.  


Vatan Partisi bugün Atatürk programının tek temsilcisidir. O program Kemalist devrimi tamamlamaktır. Bugün hükümet, 1980 yılından sonra kurulan ne liberal ekonomik sistemi aşmaya yönelik devrimci bir çözüm üretemiyor. Bu devrimci çözüm ancak Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu bir “Milli Hükümet” ile üretilir. Bu Milli hükümet Türk Milletini kucaklayacak, Üretim Devrimini hayata geçirecek ve Vatan Savaşını kesin zafere ulaştıracaktır. 


Vatan Partisi birikimiyle, kadrosuyla, enerjisi ve ufkuyla Milli Hükümet için hazırdır. 


Tüm halkımızı Vatan Partisi saflarında mücadele etmeye çağırıyoruz. 


 
Cumhuriyet Kadınları Derneği adına Genel Başkan Canan Arıtman; 


Öncelikle 80. Olum yıldönümünde büyük önerimiz kurtarıcımız büyük Atatürk’ümüzü her gün katlanarak artan bir sevgi ile saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Atam, kurduğum cumhuriyeti devrimlerini biçimsizliğimizi sonsuza dek koruyacağımıza bir kez daha ant içiyoruz. Bizlere bıraktığın bu kutsal değerler aslında çocuklarımızın emanetidir. Bunu sonsuza kadar koruyacağız rahat ol. Sen bu milleti birleştirecek en büyük güçtür. İki ayyaş diyenler senden medet bulur oldular. Oy içinde olsa Atatürk hepimizin dediler, senin huzurunda sap gibi duruyorlar. Andımızı okutmuyorlar ne hukuk ne yargı kararı dinliyorlar. Halkın sesini duymuyorlar, ne mutlu türküm diyene dedirtmiyorlar. Bu söz milletimizi birleştiren en güzel cümledir ama anlamıyorlar. 


Çağdaşlık Ulus ve üniter devlet olmakla mümkündür. Her karisini şehit kanlarıyla suladığımız bu topraklar halen Mehmetçiğimizin kani ile savunulurken, milletimizden gurur duyan, küçüğünü koruyan büyüklerini sayan bir cumhuriyet nesli yetiştirmemizi istemiyorlar. Gaflet delalet hatta hıyanet içerisindedirler ama onlara fırsat vermeyeceğiz. Her şeye ve herkese rağmen adimizi okutacağız’’ dedi. 


Daha sonra ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!’’ ve ‘’Atatürk Gençliği Görev Başında’’ sloganları atarak basın açıklaması sona erdi.