İzmir İl Başkanlığımıza 100 Yeni Üye

İzmir İl Örgütümüz referandum çalışmalarına 100 yeni üye ile girdi.

Tarih:

İzmir İl Örgütümüz, referandumda stratejilerimizin tartışıldığı toplantı gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Koç Milli Hükümete giderken ekonomik krizi Salondan dışına kadar taşan kalabalığa anlattı.

 


REFARANDUMDA SEÇİM ÇALIŞMALARI GİBİ ALANA İNİYORUZ


İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat mutlu açış konuşmasında Büyük bir enerji ile alana iniyoruz diyerek 30 ilçede Milli Hükümete hazırlık olarak referandum çalışmalarını başlattıklarını belirtti.


Genel Başkan Yardımcımız Serhan Bolluk milleti birleştirenin iktidara geçeceğini, adım adım ,büyük kitlelerin gündeminden kopmadan, gönülleri fethederek kimse ile yarışa girmeden bir ikna ve eylem hattının izlenmesi gerektiğini 16 Nisandan sonraya yığınak yapılması gerektiğini belirtti." Evet diyende hayır diyende düşmanımız değil, hepimiz bu milletin evladıyız ,vatanperverlerin birliği ile terörü ve ekonomideki çıkmazı aşacağız , Dikkat edersek hayır diyende, evet diyende vatan partisi hattında bir düzleme girmiştir" dedi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Yıldım Koç ülke ekonomisindeki krizi anlattığı sunumda ise önemli konulara dikkat çekti:

 


KANSER AĞRI KESİCİ İLE AŞILAMAZ


Türkiye 1929,1958,1979,1998_2002 arası büyük krizlere girmiştir. Ancak bugünkü daha başkadır. Bu kriz kanser hastalığı ise önlemler ağrı kesicidir. Çözüm olamaz. Kanserli hastaya dönmüştür ülke ekonomisi.

 

 

KRİZ İSTEMEKLE OLMAZ


Tarihin her aşamasında krizler fırsattır ve Bir çıkışın eşiğidir. Bugünde bir çıkışın eşiğindeyiz. Yapısal sorunlar kapıya dayanmıştır.2015 teki işçi eylemleri büyük işaretlerdir. Ankara ,Samsun, Gebze, Bursa'daki eylemler kendiliğin’ den bilinçli bir işçi kesiminin işaret eylemleridir. Bakanlar kurulu yasaklamıştır. Ancak işçi işe gitmemiştir.

 


BUGÜN İKTİDARDA ZAYIF HÜKÜMET VAR, GÜÇLÜ İŞÇİ EYLEMLERİ İLE DEVRİMCİ BİR ORTAMI YARATABİLİR


Bu durum büyük fırsattır. İşçi eylemleri yasaklandığı halde işveren 2000 i aşkın işçiyi kıdemsiz ihbarsız işten atma bulunduğu olduğu halde tık diyememiştir, işçi 3 gün işe gelmemiş, işyerinden de çıkmamıştır. Hükümet polisi gönderebilirdi gönderememiştir. Demek ki sistemin zayıf bir dönemde olduğunda işçinin mücadeleye yüklenmesi belirleyici oluyor. Sonunda o 2000 i aşkın işçinin dediği oldu.

 


NUFUSUN YÜZDEYETMİŞİ EMEKÇİNİN BIÇAK KEMİĞİNE DAYANIYOR


Ben 1968 den beri binlerce işçi eylemi bi o kadar krizi gördüm. Ancak 2017 yılında ve devamında büyük emekçi eylemlerini bekliyoruz. Kredilerde tıkanmalar onları sokağa itecek,2017 de 600 bin işçi,1.5 milyon memur toplu sözleşmeye oturuyor. sistemin asgari ücretteki 1400 liraya gelen artışı enflasyondaki yükselme ile ücretler geriye düştü. Metal işin eylemlerinin daha büyükleri gelecek.1958 de ülke döviz ararken krize girdi. Bugünde dövizde kriz ekonomideki krizi ateşliyor. Kredi kartlarındaki borçlar 26 milyarı geçti, tıkandı. milli gelirin yüzde otuzu orada. özelleştirmelerdeki kaynaklar bitti. ihracattaki hammadde ithal ürünlerle gerçekleşiyor.

 


VATAN PARTİSİ İŞYLERLERİNDE TEMEL ÖRGÜT KURMALIDIR


Emekli örgütlenmesinin içinde temel örgüt kurmalıyız. Emekli sendikalarında ,işçi sendikalarında bu dönem tekem örgütler kurmalıyız. Dalgalar geldiğinde emekçi yataklarını fetullahçı sendikalar, federasyonlar yönetirse başarısız oluruz.

 


YÜZ YENİ ÜYE


İzmir marşı,vatan marşı eşliğinde bütün kitlenin katıldığı coşkulu bir ortamda yeni üyelere parti rozetleri takıldı. Bergama Ayaz kent eski MHP li belediye başkanı Hasan Görsel Altuğ,Bergama Eski Genç parti ilçe Zekai Yılmaz,Eski DSP Bergama Belediye meclis üyesi İrfan Urcan,ilçelerdeki esaf,tüccar ,avukatlar ve üniversiteden gençler partiye üye olan isimlerden sadece bir kaçı.


Eski Genç parti İlçe Başkanı Zekai Yılmaz şimdi Vatan Partisi Bergama İlçe başkanı olarak bayrağı ileriye götürmek üzere görev üstlendi.