İZBAN grevine Vatan Partisi'nden destek

Demiryol İş Sendikası, İZBAN yönetimi ile yapılacacak toplu iş sözleşmesinde anlaşamaması üzerine bugün greve başladı

Tarih:

1/2
2/2

Demiryol İş Sendikası, İZBAN yönetimi ile yapılacacak toplu iş sözleşmesinde anlaşamaması üzerine bugün greve başladı. Sendikaların destek verdiği greve, Vatan Partisi ve gençlik kolları olan Öncü Gençlik de destek verdi.

 

1 Ocak 2018'den itibaren maaşlarına zam yapılmayan İZBAN işçileri, teklif edilen yüzde 21'lik zammı kabul etmemişti. 11 Temmuz 2018'den beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşamayan İZBAN işçileri, geçtiğimiz günlerde aldıkları kararla birlikte bugün greve çıktı. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde greve çıkan işçiler, sabah saatlerinde  grev ilanını Çiğli ve Alsancak istasyonlarına astı. Alsancak İZBAN istasyonu önünde sendikalara da çağrı yapan Demiryol-İş Sendikası basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya sendikalar dışında Vatan Partisi de katılım gösterdi. Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Erdem Şahin ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür ile beraberindeki heyet basın açıklamasında yer aldı.

 

 

"70 yılda sadece üç kez grev yaptık"

 

Basın açıklamasını Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi adına Şube Başkanı Hüseyin Ervüz yaptı. Ervüz, açıklamada "Geçinebilecek bir ücret almak için yasal hakkımız olan grev süresince arkadaşlarımızın ücret almayacaklarını, grevin bir anlamda işsizlik olduğunu ve hiç istemediğimiz halde açlık sınırının altında ücret teklif eden işverenemiz tarafından grev  yapmaya zorlandığımızı herkes tarafından bilinmesini isteriz. Biz Demiryol-İş Sendikası olarak grev seven bir sendika değiliz. 70 yıla yakın geçmişimizde yaşadığımız onca zorluğa, onca krizlere rağmen üç kez grev yapmak zorunda kaldık. İZBAN çalışanları, karınlarını doyuracak ücret almak için grev yapıyorlar. Hiç kimse işsizliği, ücret almadan yaşamayı başka türlü göze alamaz. Bu bağlamda Demiryol-İş Sendikası olarak yasal ve sosyal sorumluluklarımız gereğince almış olduğumuz grev kararını bugünden itibaren uygulamaya başlamış bulunuyoruz" diyerek istedikleri zammı alana kadar greve devam edeceklerini belirtti.

 

 

"Vatan Partisi olarak işçilerimizin, emekçilerimizin her zaman yanındayız, görev başındayız"

 

Türk İş Konfederasyonu, Liman İş Sendikası ve MTS Sendikası'nın da konuşmacı olduğu basın açıklamasının ardından Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, gelen destekleri kabul etti. Sürecin başından itibaren Demiryol-İş Sendikası'nın mücadelesinin takipçisi ve destekçisi olan Vatan Partisi İzmir Hüseyin Ervüz ile görüşerek desteklerini iletti. Vatan Partisi İzmir İl Sekreteri Erdem Şahin, Ervüz ile yaptıkları görüşmede ‘’ Bugün burada emek mücadelesi veren İzban işçilerimizin yanındayız. Vatan ve emek mücadelesi bir arada yürümektedir. İşçisi,üreticisi,sanayicisi ve milletiyle birlikte topyekün mücadele ile bu kriz ortamından çıkılabilir. Buradaki izban işçilerimizin hak ve ücret taleplerinin karşılanması en doğru adımdır. Belediye ve sorumlu birim olan İzbanA.Ş sorumluluğu birbirine atmaktan vazgeçip, işçilerimizin hakları doğrultusunda hareket edip gereğini yapmalılardır. Vatan Partisi olarak işçilerimizin, emekçilerimizin her zaman yanındayız, görev başındayız.’’ Dedi. Ervüz, Şahin’e destekleri için teşekkür etti.