İstanbul Olağanüstü İl Kurultayımız gerçekleşti

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, konuşmasını yaptı

Tarih:

İstanbul Olağanüstü İl Kurultayımız, Topkapı Eresin Otel'de başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Genel Başkanımız Doğu Perinçek, konuşmasını yaptı. Perinçek, konuşmasında şunları söyledi:

 

Bu sistem ekonomisiyle birlikte çökmüştür. Bu sistemle vatan bütünlüğümüzü ve güvenliğimizi sağlayamayız. Önümüzdeki görev, yükselen işçi hareketine önderlik etmek ve Milli Hükümeti kurmaktır.

 

ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs birlikte Mart ayından beri askeri tatbikatlar yapıyor. Namlularını Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye çevirmiş durumdalar. Bu tehlikeleri dile getiren bir tek Vatan Partisi var. Türkiye, güvenliğini korumak için İran, Rusya, Irak ve dolaylı olarak Suriye ile bir işbirliği içerisine girdi. Bu birlik sayesinde, ABD destekli teröre karşı bir üstünlük sağlandı. Doğu Akdeniz'de bize yönelen tehdidi de bu birlikle püskürteceğiz.

 

Emek mücadelesini vatan mücadelesi ile birleştireceğimiz bir döneme girdik. Emekçi aynı zamanda vatanın sahibi olacak, vatanın bütünlüğüne sahip çıkacak, çözümler getirecek; Türkiye'yi ben yönetiyorum diyecek. AKP'nin programı buradan çıkışa el vermiyor. Ciddi bir hükümet sorunumuz vardır. Biz Amerika'dan gelen ekonomik baskılara ve vatan bütünlüğümüzü tehdit eden hamlelere karşı bütün milli güçleri birleştiren bir hükümeti Türkiye'nin önünde görüyoruz.

 

Biz Vatan Partisi olarak Tayyip Erdoğan'a karşı Amerikan destekli HDP/PKK ve FETÖ ile birlikte bir hükümet projesinin içinde asla yer almayacağız. Türk Milleti, böyle bir hükümetin kurulmasına izin vermeyecektir.