İstanbul Barosu’na anlamlı ziyaret

Parti heyetimiz, İstanbul Barosuna destek ziyaretinde bulundu

Tarih:

Vatan Partisi’nin hukukçularından oluşan bir heyet, Türkiye Barolar Birliği’nden “Türkiye” ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durakoğlu, “Bu konuda ilk destek Doğu Perinçek’ten geldi, teşekkür ederim” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, meslek kuruluşlarının isimlerinde yer alan “Türk ve Türkiye” gibi unvanların Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılacağını, ardından da bu kuruluşların yapılarının değiştirileceğini açıklamasıyla başlayan tartışma sürüyor. Kamuoyu ve Türkiye Barolar Birliği’nden büyük tepki çeken bu kararla ilgili, Vatan Partisi’nin oluşturduğu bir heyet İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’nu ziyaret etti. Heyette İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ve avukatlar Zeynep Küçük, Yıldırım Çavuşovalı, Ferda Kazancıbaşı yer aldı. Vatan Partisi heyetiyle, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun sohbetinden satırbaşları şu şekilde:

 

 

‘DEVLET AKLIYLA ALAKASI YOK’

 

AKP’nin Türkiye’nin en önemli geleneklerinden birine saldırdığını belirten İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, şunları dile getirdi: “Yapılan siyasi açıklamaların devlet aklıyla hiçbir alakası yok. Türkiye Barolar Birliği’yle bugün hangi devlet adamı uğraşır? Barolar Birliği, Afrin’e Vatan Savaşı deyip, her şeyiyle destek oldu.”

 

Ayrı ayrı baroların oluşturulmasına değinen Avukat Zeynep Küçük ise şunları belirtti: “Anayasayla kurulmuş ve anayasal yetki kullanan idari anlamda tek elden kullanılması gereken bir yetkiyi paylaştıramazlar. İdare hukukuna da aykırı bu. Bunu bölünme üzerinden tartışmamak lazım, bölünürse nasıl olur tartışması bence bizi biraz tuzağa çeker.”

 

 

ANITKABİR’DE BULUŞUYORUZ

 

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ise şöyle konuştu: “Böyle bir desteğe çok ihtiyacımız vardı. Bu konuda ilk destek de Doğu Perinçek’ten geldi. Tekrar teşekkür ederim. Bize işin ağır gelen tarafı Türkiye ibaresini kaldıracağız demeleridir. Tabipler Birliği’ne kızıp bizden intikam almak istiyorlar. 16 Nisan’da kendi getirdikleri metnin geçici maddesinde üye seçiminde de Türkiye Barolar Birliği ifadesi var, kaldırırım derse nasıl kaldıracak ki?

 

24 Şubat Cumartesi günü Anıtkabir’de buluşuyoruz. Barolar Birliği’nden Türkiye ifadesinin kaldırılmasını istemeyen herkesi bekleriz.”