İşçiler sorunlarını Youtube ve televizyonda anlatacak

Kısa süre içinde çalışanların sorularının yanıtlanacağı bir Youtube kanalın açılacak ve Ulusal Kanal'da da bir program hazırlanacak

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Çalışan Hakları Merkezi Sorumlusu Yusuf Tunçer kısa süre içinde çalışanların sorularının yanıtlanacağı bir Youtube kanalının açılacağını ve Ulusal Kanal'da da bir program hazırlanacağını duyurdu

 

Çalışanların haklarının korunması için Türkiye'nin dört bir yanında harekete geçen Vatan Partisi, uzmanlardan oluşturduğu bir ekiple Çalışan Hakları Merkezi kurdu. Peki, kasım ayında kurulan merkeze başvurular nasıl yapılıyor, başvurucu çalışanların en büyük şikayeti nedir? Tüm bu konuları Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Çalışan Hakları Merkezi Sorumlusu Yusuf Tunçer’e sorduk.

 

Çalışan Hakları Merkezi'nin kuruluşunun 9 Kasım'da Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek tarafından ilan edildiğini hatırlatan Tunçer, merkezin kurulmasındaki amacı şöyle dile getirdi: "Merkezimiz Türkiye'de artan kriz koşulları nedeniyle her kesimden çalışanın yaşadığı problemlerle ilgili başvuru alıyor. Kriz koşullarında emekçi kesimlerin şikayetleri arttı. Türkiye'de çalışanların yüzde 70'ini oluşturan 17 milyon dolayında işçi ve memurdan yalnızca 1 milyonu toplusözleşmeden yararlanabiliyor. Geriye kalan 16 milyonluk kitle herhangi bir sendikaya üye değil veya bir toplu iş sözleşmesi bulunmuyor. Ekonomik krizden geçtiğimiz bugünlerde de işten çıkartılan emekçiler, toplusözleşme kapsamında olmayan işçiler, başvurabilecekleri, fikir alabilecekleri, güvenilir kaynak bulamıyor. İşte partimizin girişimi tam bu noktada açığı kapatmaya yöneliktir. Bu doğrultuda hukukçulardan, iş güvenliği uzmanlarından, sendikacılardan ve çalışma hayatı uzmanlarından oluşan heyetler kurduk."

 

Yusuf Tunçer, çalışanların sorunlarını nasıl ulaştırabileceğini şöyle anlattı:

 

 

SOSYAL MEDYADAN DA ULAŞILABİLİR

 

"Merkezimizin bir internet sitesi var. İnsanlar form doldurarak bize ulaşabiliyorlar. Ayrıca yine sitemizde mevzuatla ilgili çalışanları ilgilendiren kaynaklar, köşe yazıları bulunuyor.

 

“Yine Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarımız mevcut. Bu hesaplar üzerinden de 'direkt mesaj' aracılığıyla sorularını yöneltebilirler. Toplumun her kesiminden başvuru alıyoruz, hemen uzmanlarımıza iletiyoruz. Başvuranlara kısa sürede dönüş sağlıyoruz. Aldığımız sorulara anında yanıt verebildiğimiz gibi arayan kişinin yaşadığı şehirdeki ilgili birimlerimize de yönlendirme yapıyoruz."


 

'150 İŞÇİ ADINA BAŞVURU GELDİ'

 

Bugüne kadar en çok kıdem tazminatı, haksız yere işten çıkarılma konularında başvuruların geldiğini belirten Tunçer şunları söyledi: "Kuruluşumuzun ilanından sonra çok sayıda başvuru aldık. Bireysel başvurular olabildiği gibi, çalışanlarımızın toplu başvuruları da oldu. Örneğin, Polatlı'da bir süpermarkette çalışan 40 kişilik bir grup ya da ilaç sektöründe yer alan önemli bir şirketin işsiz kalan 150 çalışanından da başvurular aldık. Uzmanlarımız kısa sürede başvuruculara dönüş sağlayarak çözüm önerilerimizi kendilerine iletti. Merkezimize çalışma hayatında yaşanan sorunlarla ilgili pek çok başvuru geldi. Ancak başvuruların önemli bir kısmı haksız yere işten çıkarılma ve bu noktada çalışanların haklarının neler olduğu konusu. Bunun dışında kıdem tazminatı hususunda da çok sayıda başvuru aldık."

 

 

'YOUTUBE KANALI KURACAĞIZ'

 

Önümüzdeki dönem Çalışan Hakları Merkezinden daha fazla insanın haberdar olması için bir Youtube kanalı açacaklarını duyuran Tunçer, şunları söyledi: "Merkezimizden toplumun geniş kesimlerinin haberdar olması için çeşitli çalışmalarımız olacak. Sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi sunacağımız bir Youtube kanalı kuracağız. Çalışanların sorularını anında uzmanlarımızın yanıtlayacağı televizyon programını da Ulusal Kanal'da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye çapında dağıtmayı hedeflediğimiz çalışan hakları bildirisi olacak."

 

Çalışanların merkeze ulaşılabileceği telefonlar: 0850 255 19 21 - 0506 156 26 39

 

E-posta: bilgetcalisanhaklari.org

 

Numaraların Whatsap hatları da mevcut.