İran'ın Ankara Büyükelçisi Farazmand’dan Vatan Partisi'ne nezaket ziyareti

İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Sayın Mouhammad Farazmand, Genel Başkan Sayın Dr. Doğu Perinçek’e nezaket ziyaretinde bulundu

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Sayın Mouhammad Farazmand, Vatan Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Sayın Dr. Doğu Perinçek’e nezaket ziyaretinde bulundu.


Vatan Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşmede, iki ülke ilişkileri ele alındı. Görüşmede, Amerika'nın ambargolarına karşı Türkiye ile İran'ın dayanışmasının önemi vurgulandı.

 


FARAZMAND: DESTEKTEN DOLAYI VATAN PARTİSİ'NE TEŞKEKÜR EDERİZ


Sayın Büyükelçi Vatan Partisi'nin Amerika'nın zalimce uyguladığı ambargolara karşı duruşu ve İran'a verdiği desteğinden dolayı Vatan Partisi’ne teşekkür etti.


“Ramazan ayında davetimize icabet edip geldiniz. Buna karşılık vermek de bizim boynumuzun borcuydu. Çok güzel görüşmeler yaptık o zaman. Fikir alışverişinde bulunduk. Hem iki ülkeyi ilgilendiren hem de uluslararası konularla ilgili sizin fikirlerinizden faydalanmak üzere burada bulunuyoruz. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki İran ile Türkiye'nin ilişkilerinin iyi olmasını iki ülke halkının da desteklemesinden çok memnunuz.” diyen Büyükelçi Farazmand, emperyalist saldırılara karşı bölge ülkelerinin dayanışmasının önemli olduğunu vurguladı.

 


PERİNÇEK: İRAN'IN DİK DURUŞU HEPİMİZE İLHAM VERİYOR


Vatan Partisi lideri Perinçek ise, İran’ın ABD ve İsrail tehditlerine karşı dimdik durduğunu belirterek “Bu Türkiye için de güçlü bir dayanışma. Bunun için İran'a ve sizlere teşekkür ediyoruz. Ziyaretinizden şeref duyduk, onur duyduk” dedi.


Sayın Perinçek sözlerine Amerika'nın Bölgemizde yenilmesinde İran'ın büyük katkısı olduğunu vurgulayarak devam etti. “İran'a Amerika'nın uyguladığı yaptırımlar onun çaresizliğini göstermektedir. Bu yaptırımlara karşı da her zaman İran halkının yanındayız. Şu an İran körfezindeki tehditler karşısında İran'ın dik duruşu hepimize ilham veriyor. ABD bölgemizden yenilip gidecek. Buna İran'ın büyük katkısı oldu.” diyen Perinçek ile Büyükelçi Farazmand arasındaki görüşme dostluk duygu ve mesajlarıyla son buldu.

190702 Basın Bilgilendirmesi - İran Büyükelçisinin Vatan Partisi'ni ziyareti.pdf