İran basınında Perinçek'in açıklamalarına geniş yer verildi

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek'in İran'a destek açıklamaları İran basınında geniş yer buldu

Tarih:

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek'in, 'Nükleer anlaşmaya ilişkin İran’ın yanındayız' başlığı ile ön plana çıkan açıklamaları, İran yarı resmi Haber Ajansı olan Tasnim Haber Ajansında geniş bir şekilde haberleştirilerek İran kamuoyu ile buluşturuldu.

 

Haberin tercümesi aşağıdadır.

 

Tasnim Haber Ajansı

 

Türkiye Vatan Partisi Genel başkanı: ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkması Batı Asya için tehdittir

 

Doğu Perinçek: ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkması Batı Asya için tehdittir, ABD’nin tehtitleri karşısında Türkiye’nin ve bölgenin toprak bütünlüğünü savunmak görevimizdir.

 

Vatan Patisi lideri ve Türkiye Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, “ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkması Batı Asya için tehdittir, ABD’nin tehtitleri karşısında Türkiye’nin ve bölgenin toprak bütünlüğünü savunmak görevimizdir. Zira Türkiye, Rusya ve İran ile olan işbirliği sayeseinde Amerikanın bölgemizdeki planları bozulmuştur. Türkiye, ABD’nin büyük Kürdistan yada başka bir ifade ile ikinci İsrail projesinin bertaraf edilmesi için önemli bir rol oynamıştır.Hali hazırda Türkiye, Suriye devleti ile birlikte Batı Asya’da ABD çıkarlarına karşı ayrı ceplerde mücadele etmektedir.”

 

Vatan Partisi Genel başkanı Perinçek, “Tüm Türk halkını, iktidarı ve bütün muhalefet partilerini ABD ve İsrail’in İran aleyhine aldığı bu karar karşısında, İran ile işbirliğine davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Perinçek, “Tüm siyasi Parti liderleri ABD’nin İran’a uyguladuğı ambargolar karşısında bir duruş sergilemeye davet ediyorum” dedi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Adayı, “Tüm Cumurbaşkanı adayları, bu konuda Türk milletine ABD’nin karşısında oldukları sözünü vermelidir” şeklinde konuştu.

 

İran’dan ucuz mazot alarak, çiftçilerimizin Trakrörlerinde kullanılmasını ve toprağı işlemeleri sağlacak. Bu şekilde tarımdaki üretimimizde gözle görünür bir artış yaşanacak. İran makamları ile, İran’dan ucuz enerji almak konusunda önemli mzakereler yaptık ve bu temaslarımız devam edecek.

 

Türkiye’nin ABD ve İsrail’in bölge planlarını bozmasını sağlayacak tek çıkar yol Türkiye’de Vatan Partisi iktidar olmasıdır. Türkiyenin konumlanması dengeleri değiştirecek çok önemli bir değerdedir.