"İncirlik Amerika’ya Habur Barzani’ye kapatılsın"

Parti üyelerimiz İstanbul Kartal'da İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması için imza kampanyası yaptı ve eylem düzenledi.

Tarih:

Parti üyelerimiz İstanbul Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda toplanarak İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması için imza kampanyası yaptı ve eylem düzenledi.

 

Meydanda toplanan Partililerimiz “Katil ABD bölgemizden defol”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Eylemde “İncirlik ABD’ye, Habur Barzani’ye kapatılsın” yazılı pankart ile “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “ABD ve İsrail PKK’yı hendekten kurtaramayacak”, “Komşularda birlik, komşularla birlik, Türkiye’de birlik” yazılı dövizler taşındı.

 

Eylemde konuşan Kartal İlçe Başkanımız Perihan Tekin, Türkiye’nin önemli bir tehditle karşı karşıya olduğunu, bu tehdidin Barzani yönetimi olduğunu açıkladı. Kuzey Irak’ta 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Barzani’nin durdurulması gerektiğini belirten Tekin şöyle devam etti: “Barzani’nin arkasında Amerika var. Yanında da İsrail var. Amaçlar yalnızca Barzani’ye bir devlet kurmak değil, Amerika’nın Büyük Ortadoğu haritasını hayata geçirmek. Yani Türkiye, İran, Irak ve Suriye’yi bölüp, bölünen topraklarda PKK ve Barzani’ye ikinci kukla İsrail rolünü vermek. Barzani’nin yapacağı referandum sıradan bir oylama değildir. Irak’n kuzeyindeki yönetime devlet statüsü kazandıracak uluslararası düzeyde bir hamledir. Türkiye kesinlilikle bu referandumun yapılmasına izin vermez. Irak’n bölünmesi Ankara’nın kırmızı çizgisidir. Irak’n birliği Türkiye’nin birliğidir. Barzani’yi bu çılgınlığa iten ABD’dir. ABD İncirlik Üssü üzerinden PKK’yı besliyor ve Suriye’yi bölmek için çalışıyor. İncirlik derhal kapatılmalıdır ve bölge ülkelerinin bütünlüğünü sağlamak üzere TSK tarafından kullanılmalıdır.”

 

Vatan Partisi’nin İncirlik’in kapatılması için uzun bir süredir imza topladığını ve eylemler düzenlediğini söyleyen Tekin, “Eylül ayında İncirlik yürüyüşümüzü ve mitingimizi yapacağız” dedi.