İlker Yücel: "Deprem öldürmez beton partileri öldürür!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa İlker Yücel, "O betonları döken partiler şimdi 'depreme önlem alacağız' diyor" dedi

Tarih:

Çanakkale merkezli dün akşam yaşanan deprem İstanbul'da da korku yarattı. Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, 'O betonları döken partiler şimdi 'depreme önlem alacağız' diyor. İnandınız mı? Deprem öldürmez beton partileri öldürür' dedi.

 

Kartal'da geçen haftalarda çöken ve 21 kişiye mezar olan bina, zaten büyük deprem riski altındaki İstanbul'da korkuları iyice artırdı. Dün Çanakkale merkezli depremin İstanbul'da da hissedilmesi üstüne tuz biber oldu. Bugüne kadar İstanbul'daki çarpık ve güvensiz yapılaşmadaki partilerin rolüne işaret eden Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel, "Geliyorum diyen afete karşı önlem alabilecek tek kuvvet çıkar odaklarıyla hesaplaşabilecek kuvvettir" ifadelerini kullandı. Yakında kapsamlı önlem planı da açıklayacak olan Yücel, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

 

"Planla yönetilmeyen, denetimin olmadığı, rüşvet çarklarının kurulduğu bir sistemde binalar deprem olmadan da çöker. Çöktü: 21 yurttaşı Kartal'da kaybettik. O betonu döken partiler şimdi "depreme önlem alacağız" diyor. İnandınız mı? Deprem öldürmez beton partileri öldürür.

 

İnşaat şehvetiyle kamu ve toplum yararını ayaklar altına alanlar ne deprem öncesi kaynakları önlemlere ayırır ne de deprem sonrası müdahale için gerekli çabayı gösterir. "Geliyorum" diyen afete karşı önlem alabilecek tek kuvvet çıkar odaklarıyla hesaplaşabilecek kuvvettir!"