İl Örgütlerimize Sosyal Medya Genelgesi

Genelgede, üslup, nezaket, sahte hesaplar ve doğruluğu kanıtlanmamış, kaynağı belli olmayan bilgiler konusunda örgütlerin dikkatli olması istendi.

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan ve Propaganda Bürosu Başkanı Serdar Üsküplü imzasıyla Vatan Partisi örgütlerine “SOSYAL MEDYADA PARTİ DİSİPLİNİ” başlıklı bir genelge yayınlandı. Genelgede, üslup, nezaket, sahte hesaplar ve doğruluğu kanıtlanmamış, kaynağı belli olmayan bilgiler konusunda örgütlerin dikkatli olması istendi. Genelgede sosyal medyada dikkat edilmesi gereken konulardan ön plana çıkanlar şöyle:

 

  • Sosyal Medyada gerçek isim ve kimliklerimiz kullanılmalıdır. Vatan Partili sahte isimle haberleşmez. Bu bir karakter ve ahlâk konusudur. Açıklamalarımızı açık kimliğimizle yapmamız geleneksel halk ahlâkının ve Parti ahlâkının gereğidir.

 

  • Sahte isimlerle açılmış olan anonim hesaplara itibar edilmemelidir. Vatan Partisi bütün çalışmalarında şeffaflığı esas alır. Kaynağı gizlenen bilgiye güvenmeyelim.

 

  • Sosyal medyadan yayılmaya çalışılan yoz kültüre karşı mücadele etmeliyiz. Paylaşımlarımızda hakaret etmemeli, argo veya uygunsuz bir dil kullanmamalıyız. Emekçi ahla kına uygun, toplumumuzun değerlerine bağlı bir üslup benimsemeliyiz. Sosyal medyada ne yazık ki çok olumsuz bir ortam oluştu. Adeta pankreas minderi gibi görülüyor. Isırmak, kırmak, üstünde tepinmek hepsi serbest. Sosyal medyaya girerken, insanlar hırlaşmaya zorlanıyor. Vatan Partili, sosyal medyaya nezaketiyle ve terbiyesiyle girer. Hakaret ve terbiyesizliğe hakaret ve terbiyesizlikle karşılık vermez.

 

  • Tartışmalarda küçümseyici ve düşmanca bir dil kullanılmamalı, tartışmalar atışmaya ve kavgaya çevrilmemelidir. Gülmek veya çeşitli jestlerle ve mimiklerle aşağılamak gibi bilimsel ve ciddi olmayan tartışma yöntemlerinden uz ak durulmalıdır. Muhataplara ve siyasi rakiplerle hitaba dikkat edilmelidir. Kazanıcı ve eğitici olmak esastır. En önemlisi bizi dinleyen halkı kazanmaktır. Sosyal medyada ve televizyonlarda muhatap olarak karşımızda tartıştığımız insanları değil, halkı almalıyız. Türk Milletini ikna etmek, onu bilgilendirmek esastır.

 

  • Doğruluğu kanıtlanmamış, kaynağı belli olmayan bilgiler yayılmamalıdır. Parti yöneticilerimizin açıklama, yazı ve kitaplarına göndermeler yapılmalıdır.