Hatay İl Başkanlığmızdan Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklaması

"TSK'nın başarısı ve PKK/PYD'nin yenilgisi için Türkiye-Suriye ortak hareket etmelidir!"

Tarih:

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın doğusuna PKK/PYD gibi terör örgütlerini bitirmek için yapılan hareketin desteklenmesi için Vatan Partisi Hatay il başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Antakya’da yer altı çarşısı üstünde gerçekleşti. Basın açıklamasına Türk Bayrakları, Vatan Partisi Bayrakları ve “Amerika bu haritaya gömülecek” büyük afişle katıldılar.

 

Basın açıklamasında Hatay halkını Mehmetçiğin başarısı için destek vermeye çağırıldı. Basın açıklamasının sonunda şu sloganlar atıldı. Türkiye-Suriye Kardeştir, Amerika Kalleştir. Mustafa Kemalin Askerleriyiz . Titre ABD Türk Ordusu Geliyor. Hepimiz Mehmetiz, PKK’ya Yeteriz.Sloganları atıldı.

 

Basın açıklamasına Hatay il yönetimi ve ilçe başkanları katıldı. Basın açıklamasını Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım yaptı.

 

Yunus Özgür Yıldırım, Mehmetçiğin başarısı için Suriye ile ortak hareketin yapılmasının gerektiğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı ve hükümeti kibirli davranmaması için Türkiye-Suriye devletinin hemen barışması terör örgütlerine karşı başarının sağlanacağını ifade etti.

 

Yıldırım şunları söyledi:

 

 

Yüreğimiz Vatan Savaşı Veren Mehmetçikle Atmaktadır

 

Türk ordusunun teröre karşı verdiği mücadele devam etmektedir. Mehmetçiğimiz daha önce de Güneydoğu’da PKK’yı hendeklere gömmüştür. Arkasından Afrin, Zeytin Dalı hareketi, operasyonları ile Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde çalıştığı koridoru yarmıştır. Şimdi de Mehmetçiğimiz Amerika’nın taşeronu PKK/PYD’yi Fırat’ın doğusunda ki yuvalanmayı dağıtmak için büyük bir hareket başlatmıştır. Biz buradan Mehmetçiğimize sesleniyoruz: Size güveniyoruz, sizin arkanızdayız, zaferler getireceğinize inancımız tamdır. Mehmetçiğin kararlı duruşu karşısında hiçbir kuvvet tanımıyoruz. Türk ordusu PKK terörünü bitirecektir. Vatan savaşında Vatan Partisi Mehmetçiğimizle beraberdir. Yüreğimiz onlarla atıyor, gözümüz Mehmetçiğin gözü ile dünya ya bakıyor.

 

 

Trump’ın Tehditlerine Türk Devleti ve Ordusu Teslim Olmaz

 

Değerli Hataylılar Türk ordusunun PKK terör örgütünü bitirmeye yönelik kararlı tutumu, Amerikan emperyalizmini titretmektedir. Amerika devlet başkanı Trump Türk ordusunun gelişinden ötürü duyduğu kaygıyı Amerikan askerlerini sınır bölgelerinden çekeceğini ilan etmiştir. Daha sonra Türk ordusunun kararlığı karşısında; neye uğradığını şaşıranlar, Türk ordusunun yapacağı hareket için engelleme çabası içine girmişlerdir. Amerikan devlet başkanı Trump tivitir hesabından yaptığı açıklamada operasyon sınırları aşarsa ‘sizin ekonominizi mahvederim’ tehditleri savurmuştur. Buradan Trump’a sesleniyoruz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin tehditlerinize boyun eğecek bir devlet değildir. Mehmetçik sizin tehditlerinizle hareket edecek bir ordu değildir. Türk milletini ucuz tehditlerle esir alamazsınız. Türk ordusu Fırat’ın doğusundaki PKK/PYD kamplarını ezecek, sayın Trump sizde Ortaasya ve Batı Asya’dan tıpış, tıpış gideceksiniz. Bu kararlılığı bir kez daha ilan ediyoruz.

 

 

Cumhurbaşkanı ve Hükümet Hemen, Suriye Devleti İle Hareket Etmelidir

 

Değerli Hataylılar Mehmetçiğimizin teröre karşı verdiği mücadele her gün başarı kazanmaktadır. Vatanımızın ve milletimizin geleceği için büyük başarılar kazanmaktadır. Buradan da zaferle çıkacağımız aşikardır. Bu zaferlerin daha etkin, daha kolay olması için Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine bir çağırımız vardır; Türk ordusu ve Mehmetçiğin işini kolaylaştırmak için Suriye ile bir an önce görüşmelere başlayalım. Bölge devletleri işe işbirliği yaparak, Amerikan emperyalizmini ve taşeronlarını bu topraklardan bir daha gelmemek üzeri gönderelim. Suriye ile yapacağımız işbirliği PKK terör örgütünü rahatsız etmektedir. Bunun PKK’nın yöneticileri defalarca açıklamıştır. Kaldı ki Suriye devleti PKK, PYD ve SDG’yi terör örgütü ilan etmiştir. Dahası son dönemde Suriye devleti aldığı kararla genel af ilan etmiş, ülkesinden ayrılan veya suça bulaşanları bir şekilde af edeceğini açıklamıştır. Bu da Türkiye için tarihi fırsattır. Suriye’ye elimizi uzattığımız zaman hem sınır bölgemizi, güvence altına alırız, hem PKK’yı temizleriz, hem de 2011’den bu yana süren Suriye’nin sorunlarını da çözüme kavuşturmuş oluruz.