Hasan Korkmazcan AİHM kararını hatırlattı

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan, Fransa, İtalya ve Amerika'nın Türkiye düşmanı bir konumda olduğunu söyledi

Tarih:

1915 Ermeni olaylarını Türkiye aleyhine kullanmaya çalışan emperyalistler her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ayında düğmeye bastı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsviçre davasında verdiği "Ermeni soykırımı yoktur" kararını çiğneyen ülkelere ise Vatan Partisi'nden tepki geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Fransa, İtalya ve Amerika'nın Türkiye düşmanı bir konumda olduğunu söyledi.

 

24 Nisan öncesi İtalya ve Fransa 1915 Ermeni olaylarını soykırım olarak tanıdı. Amerika'da da bu yönde senatoya tasarı sunuldu. Bu tavırlara ise yanıt Perinçek-İsviçre davasında alınan "Ermeni soykırımı yoktur" kararıyla verildi.

 

Sözde Ermeni soykırımını Türkiye aleyhine kullanan ülkelere Vatan Partisi'nden tepki geldi.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Fransa ve İtalya'nın attığı adımların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2015'te verdiği karara uymadığını söyledi. Soykırım kararı almak için parlamentoların yetkili olmadığını vurguladı.

 

Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı da olan Korkmazcan, ilgili ülkelerin Türkiye düşmanı bir tavır aldığını belirtti.

 

Türkiye'deki muhalefet partilerinin tepkisiz kalmasını eleştiren Korkmazcan, AKP hükümetinin de Perinçek-İsviçre davasında verilen kararı iyi değerlendiremediğini kaydetti.

 

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği üye ülkeleri Parlamenterler Birliği Onursal Yönetim Kurulu üyesi Korkmazcan, Talat Paşa Komitesi olarak atacakları adımları da açıkladı.