Hasan Faruk Kurtoğlu: "Vatan Savaşından Zaferle Çıkacağız"

Alanya İlçe Başkanlığımızdan Hakkari'de gerçekleşen terör saldırısı sonrası açıklama.

Tarih:

1/2
2/2

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı saldırıda, 8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Alanya İlçe Başkanlığımız basın açıklaması yaptı.


Alanya İlçe Başkanımız Hasan Faruk Kurtoğlu “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Amerikan emperyalizminin taşeronu bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen asker ve yurttaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. Kurtoğlu “Tırmandırılan terör olayları Hakkari’de askerimizi hedef aldı. Vatan savunmasının kahraman evlatlarını şehit verdik. Bunu yapanları ve destekçilerini lanetliyoruz ve bu acıları çektiren hainler hukuk devletinin yaptırımları ile yaptıklarının yanlarında bırakılmayacağını mutlaka hesap verip cezalarını çekeceğini buradan ilan ediyoruz” dedi. Her şey ortada kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık ve anlaşılır hale gelmiştir. Bu durum ülkemizin büyük çözümler arifesinde olduğunu bizleri müjdeliyor. Böyle bir dönemden geçerken iç sorunlarını öne çıkaran siyasi partilerimizi ve duyarsız sivil toplum örgütlerini anlamakta zorluk çekiyoruz, derhal vatan savunması mevzisinde yer almaları çağrısı yapıyoruz ve bekliyoruz diyen Kurtoğlu “Vatan savaşımızda kazanılan zaferler gizli ve örtülü düşmanlarımızın ortalığa çıkmasını sağlamış yıllarca aldatılmamızın sonuna gelinmiştir. Bu durum bölücü terör örgütü PKK ve PYD üzerinden yoğunlaştırılan saldırılarla kendini göstermekte paniğe kapılan ABD, AB ve İsrail ortak güçleri son kozlarını sahaya sürmektedirler” dedi.


Kurtoğlu, basın açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Bu kozlar milletimizin gördüğü gibi bombalı terör eylemleridir. Yıllarıdır bu şer ittifakı şehirlerimizde karakollarımız da bombalı eylem yapmıştır. Bununla bizi teslim alacağını sanmıştır. Bu yaptıkları hainlikler milletimizin esas düşmanı tanımasını bilinçlenmesini vatan savunmasındaki azim ve kararlılığını artırmaya yaramıştır ve boş gayretlerdir.


Askeri alanda başarı sağlayamayan bu şer ittifakı bizi komşularımızla kötü edecek provokasyonlar yaptılar. Komşu ülkelerle aramıza hançer soktular ve bunda iş birlikçi siyasilerimiz üstünden başarılar kazandılar. Bunun sonucunda ekonomimize büyük kayıplar verdirildi başta turizm olmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatımız üzerinden ekonomimizi çökertip ülkemizi teslim almaya çalıştılar. 


Bu durumun vahameti karşısında ülkemiz zararına siyasete yön veren işbirlikçilerin önemli unsurlarını süratle tasfiye etme yoluna gidildi. Komşularımızla ilişkilerimizi bozan siyasetler yerine iyileşme yolları aranmaya başlandı. Hendeklerde bir şey yapamayan bu şer güçler ekonomik ve siyasi alanda yaratmaya düşündükleri karışıklıkla vatan savunmamızı zaafa uğratacakları hayaline kapılmışlardır.


ABD ve ona bağlı güçler Suriye’nin kuzeyinde ülkemize karşı Irak’ta daha önce PKK için yaptıkları saldırı üslerini, bu sefer Kuzey Suriye de PKK nın Suriye kolu PYD için inşa etmektedir ve çalışmalarda Adana incirlik üssü kullanılmaktadır. Ülkemize karşı bölücü yıkıcı yapılanma çalışmalarında Adana İncirlik üssünün ve Diyarbakır üssünün kullanılmasına derhal son verilmelidir.


Ayni ateşin yangınını yaşayan komşularımız Rusya, İran, Irak, Suriye, Azerbaycan daha güçlü uzatacağımız dostluk elini beklemektedirler ve bunu mutlaka sağlayacağız ve bölgemizde oluşturacağımız işbirliği ile bütün bu olumsuz tabloyu değiştirip bölgemiz ve ülkemiz refahını inşa edeceğiz.


Buradan milletimize söz veriyoruz bizleri korkutup sindirmek isteyenler başarılı olamayacak ve her zaman ki gibi hüsrana uğrayacaklardır. Yine kazanan Büyük Türk Milleti olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın milletimizin bilgisine sunuyoruz Saygılarımızla."