Güvenpark saldırısının yıl dönümünde Tülin Oygür’den HDP uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, yaptığı yazılı basın açıklamasında saldırıda hayatını kaybedenleri andı

Tarih:

Terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla 13 Mart 2016'da Güvenpark otobüs duraklarında düzenlediği 36 kişinin hayatını kaybettiği, 344 vatandaşın yaralandığı saldırının üzerinden üç yıl geçti. Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, yaptığı yazılı basın açıklamasında saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Oygür, HDP ile seçim ittifakına giren siyasi partilere önemli uyarılarda bulundu. İşte Oygür’ün açıklaması:

 

 

KENTLERİMİZ HDP İLE İTTİFAK YAPANLARA BIRAKILAMAZ

 

13 Mart 2016'da bölücü terör örgütü PKK'nın bombalı araç saldırısıyla Kızılay'da şehit olan 36 yurttaşımızı saygıyla anıyorum.

 

31 Mart seçimlerine giderken üzerinde durulması gereken bir konu da "KENT GÜVENLİĞİ"...

 

Katıldığım bazı toplantılarda, izlediğim bazı konuşmalarda kent güvenliğinden bahsedilirken; bu güvenliği tehdit eden bölücü terör örgütü PKK'dan ve onun yan kolu HDP'den bahsedilmediğini gördüm. Vahim bir hatadır. Bu hataya hem AK Parti-MHP bloğu hem de CHP-İyi Parti bloğu düşüyor.

 

Hükümet cephesi, PKK hiyerarşisinin açık ve kesin parçası olan HDP'ye siyaset yapma hakkı tanıyarak bu hataya düşmektedir.

 

CHP, HDP ile ittifakını bir "gurur" nişanesi şeklinde topluma ilan ederek bu hataya düşmektedir.

 

İyi Parti ise CHP'nin HDP ile ittifakına sessiz kalarak, aslında HDP ile örtülü ittifak yaparak bu hataya düşmektedir.

 

Vatan Partisi olarak bölücü terör örgütü PKK'nın katliamlarını unutmadık. Unutmayacağız.

 

Kentlerimizin güvenliği için yerel yönetimlerimiz kesinlikle HDP'ye ve onunla açık/kapalı ittifak yapanlara teslim edilmemelidir.

 

HDP KAPATILMALIDIR!

 

SUÇA BULAŞAN MENSUPLARINA SİYASET YASAĞI GETİRİLMELİDİR.