Göllüce Direnişine İzmir İl Başkanlığımızdan Destek

Göllüce kadınları: "Köyümüzü bırakmayacağız!"

Tarih:

Defne Tarım AŞ’nin mera alanlarını satın almasına karşı direnişle gündeme gelen Göllüce köyü, şimdi de Defne Tarım AŞ’nin mera alanına çektiği tel örgülere karşı mücadele bayrağını açtı. Göllüce’deki “Milli Birlik Komitesi” üyelerinin 22 Kasım’da düzenlediği pikniğe İzmir İl Başkanlığımızın heyeti de destek verdi. Aralarında İl Başkan Yardımcımız Ali Karşılayan, Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ve İl Başkanı İncisel Aytar’ın da bulunduğu heyet, üzerinde “Diren Göllüce, Göllüce Yalnız Değildir” yazılı dövizle köye gittiler.

 

Köylü kadınlarla kucaklaşan Öncü Kadınlar, Torbalı’da başlayan Göllüce’ye destek imza kampanyasını birlikte gözden geçirdi, yaygınlaştırma yollarını görüştüler.

 

ŞİRKET, KÖYE GELMEYİ GÖZE ALAMADI

 

Göllüce Köyü’nün “Milli Birlik Komitesi” sorumlusu Hasan Taş, bir konuşma yaparak mücadelenin geçmişini ve planlarını aktardı. Taş, şunları söyledi: “Bizi ikna etmeye çalışan Defne Tarım AŞ yetkilileri beni ve birkaç arkadaşımı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in makam odasında görüşmeye çağırdı. Biz bu çağrıyı doğru bulmadık. Şirket yetkililerine ‘Her şey şeffaf olmalı. Ne söyleyecekseniz gelin köyümüzde söyleyin. Tüm köy halkı kahvehanede toplanıp sizi dinlemeye hazır’ cevabını verdik. Ama Defne Tarım AŞ yetkilileri köye gelmedi. AKP’li Torbalı Belediyesi Yönetimi, işçileri köye göndererek duvarlardaki yazıları badana ile sildirdi, fakat aynı sloganları yeniden yazdık. Biz köyümüz bırakmayacağız.” 

 

Konuklar, daha sonra köy sakinleriyle birlikte İzmirli müzik grubu olan Grup Diren’in şarkılarını dinledi, sohbet etti.