Genç Aydınlıkçılar kitabı 1 Şubat'ta çıkıyor!

Gençlik kolumuz Öncü Gençlik, kendi tarihlerini anlattıkları “Tecrübenin Işığında Genç Aydınlıkçılar” kitabının yakında çıkacağını duyurdu

Tarih:

Dün akşam saat 19.00’da Öncü Gençlik’in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruyla kitabın çıkacağı duyuruldu. Duyuruda kitabın şubat ayının başında bütün kitapçıların raflarında yerini alacağı da ayrıca belirtildi.

 

Bir siyasi partinin gençlik teşkilatının kendi tarihini yazması bakımından da ilk olan kitabın önsözünü Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yazdı. Kitapta ayrıca Vatan Partisi önderleriyle Öncü Gençlik’in eski genel başkanları ve yöneticileri yazılar kaleme aldı.

 

Kaynak Yayınları’ndan çıkacak olan Genç Aydınlıkçılar kitabını Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı derledi. Kitap Aydınlık Hareketinin doğduğu 68 Gençlik Hareketinden başlayarak Vatan Partisinin 50 yıllık mücadelesiyle yakın dönem Türkiye tarihini anlatıyor. Geçtiğimiz sene kuruluşunun 25. Yılını kutlayan Öncü Gençlik’in tarihe geçen eylemleri ve vatan mücadelesindeki yeriyle Vatan Partisi’nin 50 yıllık gençlik mücadelesi içerisindeki etkisi ve tarihe yön veren eylemlerikitapta genişçe anlatıldığı belirtildi.

 

Kitapta Aydınlık Hareketine dair daha önce yayınlanmayan fotoğrafların yer aldığı da duyuruldu. Türkiye’nin 50 yılına damgasını vuran Doğu Perinçek ve Aydınlık Hareketini incelemek isteyenler için kaynak niteliğinde olan kitap için şimdide ön siparişler gelmeye başladı.